DÜNYA KADINLAR GÜNÜYMÜŞ!

DÜNYA KADINLAR GÜNÜYMÜŞ!

Muradiye Ergin'in kaleminden...DÜNYA KADINLAR GÜNÜYMÜŞ!

Dünya Kadınlar Günü. Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakan kadınlarımız,
çok şükür ki yeni bir Dünya Kadınlar Gününe erişiyor. Geçen bir yıla karşın ise yaşadıkları birer muamma!Yaşananlar unutulacak, konferanslar düzenlenecek, kadınların sosyal haklarından dem vurulacak bu sene de....

Tarih boyunca sömürülen kadınlarımıza bu gün sahip çıkılacak muhakkak.Kadına şiddet uygulayan kocaya, mal gibi alınıp satılan kadına, berdele, töreye kurban verilen ve okuma hakkı ellerinden alınan kızlarımıza, cinsel istismarcılara, tepkiler yağacak ve kadınlarımız bilinçlendirilmeye çalışılacak bu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de.. Asırlar boyu kadın istismarcıları hep iş başındaydı.Ta ki ilk çağlardan günümüze dek.

Tarihin her sayfasında kadın istismarcılarına karşı tepkiler olmuş fakat her seferinde birilerinin karşı koymasıyla karşılaşılmıştır. Orta çağ Avrupasında kadın, çocuk aklı kıt sayılmış ve bazı hakların verilmesine karşı çıkılmıştır. Kadınların daima vesayet altında olmaları gerektiğini ifade eden sözler sarfedilmiştir. Her ne kadar kadınlar mitingler yapıp haklarını korumak istemişlerse de bir netice alınamamış,aksine büyük bir tepkiyle karşılaşmışlardır. Ne İlkçağ, ne Ortaçağ, ne 21.YY da değişen bir şey oldu.