Samsunlu işçiler Sırbistan'da mağdur kaldı

Samsunlu işçiler Sırbistan'da mağdur kaldı

Sırbistan'da inşaat işinde çalışan Samsunlu işçiler mağdur kaldı. 40-45 işçi Samsun'daki yetkililere seslenerek yardım istedi.

Samsun haber - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da inşaat işinde çalışan 40-45 kadar Samsunlu işçi maaşlarını alamadıklarını iddia ederek mağdur edildiklerini söyledi.

Aylardır maaş alamadıklarını ve Türk Konsolosluğunun kendilerine yardım etmediğini öne sürenSamsunlu işçiler yetkililerden yardım istedi.

Samsunlu işçiler adına açıklama yapan bir kişi şu ifadelere yer verdi;

"Şuan bu videoyu Sırbistan, Belgrad'dan çekiyorum. Yaklaşık 40-45 arkadaşımız 3-4 aydır alacağını almıyor. Bu işçi arkadaşlar gördüğünüz şantiyeye 4 ay emek verdi. Kimse ödeme alamadı buradan, ana firmaya geldiğimizde bizim yardımcı olabileceğimiz bir şey yok deniyor. Patronumuz zaten kaçtı, konsolosluğa gittik, hiç bir şekilde yardımcı olamayacaklarını yasak işlem başlatmamız gerektiğini söylüyor. Yasal işlemin yaklaşık 1 sene kadar sürüyor.

PATRONUMUZ TEHDİT EDİYOR

Bizim hiç birimizin cebinde ne evimize gidecek paramız nede harçlık yapacak paramız var. Şuan burada gördüğünüz herkesin hem kendisi hemde ailesi mağdur. Türk konsolosluğunun burada ne amaçla olduğunu kimse bilmiyor. Bize hiç bir şekilde yardımcı olunmuyor. Patronumuz bizim çalışma vizemizi iptal etmekle tehdit ediyor."

KAYNAK: SAMSUN SON HABER