Adana Demirspor ile 43. Randevu

Adana Demirspor ile 43. Randevu

Samsunspor, bu hafta sonu Adana Demirspor ile tarihindeki 43. lig maçına çıkacak.

Samsunspor ileAdana Demirspor, cumartesi akşamı Spor Toto 1. Lig'in kritik maçında Samsun'da karşı karşıya gelecekler. Her iki takımın ligler tarihinde oynadığı maçlara baktığımızda 43. kez karşilaşacaklarını görüyoruz.

Bugüne kadar oynanan 42 maçta durum birbirine yakın görünüyor. Samsunspor'un 13, Adana Demirspor'un ise 14 galibiyeti var. 14 maç ise berabere bitmiş. Ancak kırmızı-beyazlılar gol sayısında 48-38 önde görünüyor. İki takım arasında 1965-66 sezonunda başlayan rekabette Samsunspor rakibini 5-1 ve 4-0 gibi farklı skorlarla mağlup ederken Adana Demirspor'un en farklı galibiyeti 3-0 olmuş.

Her iki takım da kendi evinde bariz bir üstünlük kurmuş durumda. Samsun'da 11'e 3 ev sahibi, Adana'da ise 11'e 2 yine ev sahibi takımın üstünlüğü görünüyor. Bir başka ilginç istatistik ise Samsunspor'un rakibini son 11 maçta mağlup edememiş olması. Bu maçların 7'si berabere bitmiş. İki takım arasında ilk yarıda Adana'da oynanan maç da 1-1 sona ermişti. Temsilcimiz hafta sonu maçı kazanarak pek çok kazancı da elde etmek istiyor.