İstatistikler Olumlu

İstatistikler Olumlu

Şampiyonluk yolundaki Samsunspor'un pek çok istatistikte de üst sıralarda olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz haftayı Ankara deplasmanında Keçiörengücü ile berabere kalarak tamamlayan Samsunspor her şeye rağmen önemli bir puan elde etti. Hücum futbolu oynanmadığı yönünde bazı eleştirilere maruz kalsa da, temsilcimizin istatistikleri durumun böyle olmadığını işaret ediyor. Samsunspor ligin en fazla şut çeken takımı. Ayrıca en fazla topa sahip olan takımı durumunda. Yani hem oyuna hakim, hem de sürekli bir hücum arayışı içerisinde olduğu görülüyor. Kırmızı-beyazlılar ayrıca ligin en fazla gol atan 2. takımı ve en az gol yiyen 3. takımı. Samsunspor ligdeki son mağlubiyetini Aralık ayında almıştı. O maçın ardından 11 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor. 9 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Kırmızı-beyazlılar 2 mağlubiyet ile ayrıca ligin en az yenilen takımı durumunda. Önümüzdeki hafta Adana Demirspor'u misafir edecek olan Samsunspor evinde de hayli başarılı bir performans sergiliyor.

İlk iki takımın Süper Lig'e doğrudan çıkacağı ligde lider Giresunspor'un 3 puan gerisinde yer alan takımımız, rakibini Samsun'daki maçta mağlup ettiğinde ikili averajla liderliği de ele geçirebilecek.