Samsun'da esnaf kaderiyle baş başa kaldı!

Samsun'da esnaf kaderiyle baş başa kaldı!

Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Savaş Kiraz;' Esnaf tek başına kaderiyle baş başa kalmıştır' dedi.

Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Savaş Kiraz, pandemi sürecinde iş yerlerini kapatan esnaflara destek olmayanları sert dille eleştirdi.

'ESNAF CEZALARI GÖZE ALIP İŞ YERLERİNİ AÇMAK İSTİYOR'

Savaş Kiraz; Esnafın düşünmeye bile tahammülü,sabrı ve zamanı kalmadı artık. Esnaf artık bütün cezaları göze alıp iş yerlerini açmayı bile düşünmeye başladı. Özellikle kahveci esnafı, spor salonları , lokantacı esnafı ve hamam işletmecileri gibi komple kapalı olan esnaflar çok zor durumda ve ciddi bir desteğe ihtiyaçları var. Yüz yılda bir gelen bir felakette esnafın hiç bir suçu yok' dedi.

Samsun'da esnaf kaderiyle baş başa kaldı!

'SAMSUN'DA ESNAFA HİÇ BİR DESTEK YAPILMADI'

Bazı yerel belediyelerin esnafa büyük katkısı olduğunu dile getiren Savaş Kiraz; ''Sivas Belediyesi, Ankara Belediyesi, Gaziantep Belediyesi esnaflarına çok ciddi yardımlarda bulundu. Ancak bizim yerel belediyemizden Samsun'a hiç bir destek olmadı. Bir kumanya yardımı desteği bile yapılmadı esnafa. Samsun Karadeniz'in incisi ama ne yazık ki yönetim bazında Türkiye'nin sonuncusuyuz bu konuda. Devlet bin lira destek veriyor ama esnafın kirası 5 bin lira zaten . En azından yerel belediyelerin de destek çıkması lazım. İnsanlar parasızlıktan doktora bile gidemiyor. Ne hükümet ne de yerel belediyeler esnafın yanında şu an kimse yok. Esnaf tek başına kaderiyle baş başa kalmıştır'' dedi.

HABER: KÜBRA ÖKSÜZ