Samsunspor kural hatası için düğmeye bastı!

Samsunspor kural hatası için düğmeye bastı!

Kural hatası yapıldığı iddia edilen Ümraniyespor- Samsunspor maçı ile ilgili gerekli müracaatlar bugün Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim edildi.

TFF 1. Lig 19. hafta müsabakasında Ümraniyespor ile Samsunspor İstanbul’da karşı karşıya gelmişti. Maçın 88. dakikasında futbolda az rastlanan bir olay meydana gelmiş ve maç yaklaşık 15 dakika durmuştu.

Hakem atışında Samsunspor’a verilen topu alarak kimseye değmeden Samsunspor filelerine gönderen Okan Derici’nin golünü hakemRamazan Keleş gol saymıştı.

Kurallar gereği; hakem atışı sonrasında top ikinci bir futbolcuya değmeden rakip takım filelerine gidip gol olursa, golün geçerli sayılmayıp, kale vuruşu ile oyunun başlaması gerektiği tüm spor camiası tarafından dile getirilmişti. Golün ardından Ümraniyespor teknik heyeti ve futbolcular kendi oyuncularının yaptığı hareketin fair-play dışı olduğunu düşünerek, Samsunspor’un gol atmasına izin vermişti. Samsunspor’un da gol atmasının ardından 2 takım oyuncuları kendi aralarında pas yaparken, hakem Ramazan Keleş uzatma dakikalarını oynatmadan maçı sonlandırmıştı.

Samsunspor kural hatası için düğmeye bastı!

Samsunspor Kulübü, Ümraniyespor maçı ile ilgili başvurusunu Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) teslim etti. Samsunspor, kural hatası tespiti ve maçın tekrarını istedi.

Samsunspor'un resmi hesabından yapılan açıklamada;

''Kulübümüz, 31.01.2021 tarihinde oynanan Bereket Sigorta Ümraniyespor - Yılport Samsunspor müsabakasındaki, sonucu aleyhimize direkt olarak etki eden kural hatasından dolayı, Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurullarına;

• Maçta kural hatasının olduğunun tespitine,

• Maçın başlangıcından itibaren tekrar oynatılmasına ve

• Maçta gerçekleşen disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına yönelik başvurusunu teslim etmiştir'' denildi.