Samsun'da lise mezunu olmayanlar artık bu işi yapamayacak!

Samsun'da lise mezunu olmayanlar artık bu işi yapamayacak!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, lise mezunu olmayanların artık emlakçılık yapamayacağını söyledi.

Ev, arsa ve işyeri alım satımında, Ticaret Bakanlığının hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi ve emlakçılıkta yeni dönem başladı.

Artık emlak aracılık faaliyetleri sadece yetki belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.Belge dışında ayrıca eğitim ve staj şartları aranacak. Lise mezunu olmayanemlakçılık yapamayacak.

Konuyla ilgili konuşanMevlüt Oral, 14 Ekim 2020 tarihinde yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini ve yeni dönem başladığını söyledi.

Samsun'da lise mezunu olmayanlar artık bu işi yapamayacak!

"İPİNİ KOPARAN BU İŞİ YAPIYORDU"

Oral, "2018 yılına kadar kafasına esen emlakçılık yapıyordu. Ne bir belgesi ne de bilgi becerisi vardı. İsteyen istediği gibi bu işi yapabiliyordu. Ancak hükümet artık buna dur dedi. Yeni çıkan yönetmelikle birlikte bu tür kişilerin önü kesildi. 14 Ekim 2020 tarihinde yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu kişilerin emlakçılık yapmalarının önü kesildi. Yönetmeliğe göre artık ilkokul mezunu olanlar emlakçı dükkanı açamayacak ve bu işi yapamayacak. Yaparsa da çok büyük cezası var. Bununla da bitmiyor. Lise mezunu olsa bile en az 1 yıl bir emlakçı yanında tam sigortalı olarak çalışması şartı aranacak. Üniversite mezunları için bu süre 6 ay. Yani deneyimli olması bu işi bilmesi istenecek. Emlakçılık ipini koparanların bu işi yaptığı bir meslek değil ve olmayacakta. Her kafasına esen bu işi yapamayacak. İşini düzgün yapan ve deneyimli insanlar artık emlakçı olabilecek" dedi.