Dolar bugün ne kadar, euro kaç TL? 2 Şubat 2021

Dolar bugün ne kadar, euro kaç TL? 2 Şubat 2021

Haftalardır düşüş trendinde olan dolar kuru, 6 ayın en düşük seviyesinde. 2 Şubat 2021 Salı günü euro dolar kaç lira? İşte kurda son durum ve güncel rakamlar...

Merkez Bankasının faiz kararı ve TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın son enflasyon toplantısında ifade ettiği sıkı para politikasının devamı söylemleri yönünü aşağı doğru kıran dolar sabah saatlerine 7,19 lira düzeyinde başladı.Haftalık grafiğinde Nisan 2020’den bu yana devam eden yükseliş kanalının alt sınırında hareket eden euro da son haftalarda düşüş kanalında, 8,68 liradan işlem görüyor.

Analistler, teknik çıkarımlara göre dolar kurunda düşüş hareketinin devamını öngördüğünü açıkladı. Gerçekleştirilen teknik çalışmalara göre dolar kuru 7.20 TL’nin altına düşerek 250 günlük hareketli ortalamayı da aşağı yönlü kırmış oldu. Bir çok teknik analiste göre oldukça kritik olan 7.20 TL seviyesinin altında günlük kapanış yapması dolar kuru için ilerleyen günlerde düşüş hareketinin devamı beklentisini artırdı.

TCMB Başkanı Naci Ağbal Başkanlığında kasım ayından itibaren uygulanan sıkı para politikası sonrası dolar kuru rekor 8.56 TL seviyelerinden 7.18 TL’ye kadar geriledi. Döviz kurunda yaşanan son fiyat hareketliliğinden sonra dolar kuru 2020 ağustos ayından itibaren en düşük seviyesine geriledi.

Piyasalarda ABD'nin CAATSA yaptırımları gibi çok önemli bir konjonktür değişimi olmadığı sürece dolar kurunun Türk Lirası karısında düşüş trendinin devam etmesi bekleniyor.