Samsun'un dört bir yanında yangın

Samsun'un dört bir yanında yangın

Orta Karadeniz bölgesinde çıkan fırtınanın etkisiyle Samsun'un Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yangın meydana geldi. Amasya ve Sinop'ta da yangın çıktığı öğrenildi.

Orta Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam fırtına etkili oldu. Fırtınanın etkisiyle Samsun'un bir çok ilçesinde yangın meydana gelirken elektrik hatları zarar gördü.

İşte 27 Ocak 2021 Çarşamba günü Samsun'da ve bölgede çıkan yangınlar;

ÇARŞAMBA'DA YANGIN

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Demiraslan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın meydana geldi. Yangın rüzgarın etkisiylede kısa sürede büyüdü.

TERME'DE ŞÜPHELİ YANGIN

Samsun’un Terme ilçesi Yalı Mahallesi’nde akşam saatlerinde yangın meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından mahallede bulunan sazlık bölgesi farklı noktalardan ateşe verildi. Arazinin bataklık olmasından nedeniyle ekipler yangına müdahale edemedi. Bölgede etkisini gösteren fırtınanın da etkisiyle şiddetlenen yangın kısa sürede sazlıktaki geniş bir alan zarar verdi.

SANAYİ SİTESİ ALEV ALEV YANDI

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde saat 03.45'te meydana gelen yangında motor yağı deposu ile bitişiğindeki mobilya imalathanesinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle karşı tarafta bulunan hurdacı, reklamcı ve kamyon filtreleri satan iş yerlerine sirayet etti. Yangında mobilya atölyesi içinde bulunan 2 otomobil ile diğer iş yerlerinin önündeki hurda araçlar yandı. Aynı zamanda yangından 5 iş yerinin zarar gördüğünü açıklandı.

YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Kavaloluğu köyünde samanlıkta çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Bölgeye Amasya, Samsun ve Tokat'ta ekipler sevk edildi.

SİNOP'TA ORMAN YANGINI

Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Yusuflu köyündeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yusuflu Köyü Merkez Mahallesi Güreş Sahası mevkisindeki ormanlık alanda ana elektrik hatlarının koparak ağaçların üzerine düşmesi sonucu yangın çıktı. İş makineleri yardımıyla ormanlık alanda yollar açılarak, yangına müdahale edildi.