Ali Babacan Samsun'un en yoksul ilçesini örnek gösterdi!

Ali Babacan Samsun'un en yoksul ilçesini örnek gösterdi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Samsun'un en yoksul ilçesini örnek göstererek açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yüksek yargıdaki son atamalardan AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasına, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazetecilere yönelik saldırıdan ekonomideki sorunlara ve ittifak olasılıklarına kadar pek çok konuda görüşlerini paylaştı.

"Aman abi çökerler"

Türkiye'nin kötü yönetildiğine işaret eden Babacan, adalet ve hukukun üstünlüğü olmadan ekonominin düzelemeyeceğini vurguladı. Babacan ilk 100'e giren vergi rekortmenleri listesinde 67 kişinin adını saklı tutmasını yorumlarken, "Listeyi gördüğümde tebessümle karşıladım, vergi rekortmenliği kazanç demek. Yoksulluğun bu kadar yoğun olduğu bir dönemde adını açıklamak bir risk. Bir de iş dünyasında, 'aman abi çökerler' ifadesi var. Bu korkunun kaynağında da devlet gücü ile iş dünyasından talepte bulunulması var" görüşünü dile getirdi.

Ali Babacan Samsun'un en yoksul ilçesini örnek gösterdi!

"Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş"

Türkiye'de yoksulluğun büyük bir sorun olduğunu, "yoksulluk intiharlarının" yaşandığını belirten Ali Babacan, "Son yıllarda sosyal destek içinAK Parti üyelik kartı istiyorlar.Samsun'un en yoksul ilçesi var. Oradaki bir sivil toplum kuruluşunun başkanı bana geldi. Sosyal destek alamıyoruz, almamızın ön şartı AK Parti üyelik kartı dedi. Üye sayımız yükseldi diyorlar da, o üyeleri nasıl sağladılar? İnsanlar üye olmak zorunda kaldı'' dedi.