Samsunlular dikkat! Meteorolojiden yoğun kar ve fırtına uyarısı

Samsunlular dikkat! Meteorolojiden yoğun kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun'da kar ve fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde önceleri yağmur, öğleden sonra Kastamonu kıyılarında, gece saatlerinden sonra da Samsun ve Sinop'un kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kastamonu, Sinop'un güney kesimleri, Ordu'nun doğu kesimleri ile Tokat'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; önce güneyli yönlerden, zamanla kuzey ve batılı yönlerden Samsun, Ordu, Sinop ve Kastamonu'nun kuzey kesimleri ile öğle saatlerine kadar Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-60, yer yer 80 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların Kastamonu'nun iç kesimleri, Sinop'un güney kesimleri, Tokat'ın kuzey kesimlerinde ve Ordu'nun iç kesimlerinde zaman zaman yoğun kar, Ordu'nun doğu kıyılarında kuvvetli yağmur ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


HAVA SICAKLIĞI

Gündüz Kastamonu ve Çorum çevrelerinde, gece ise bölge genelinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın; güneyli yönlerden, zamanla kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, Samsun, Ordu, Sinop ve Kastamonu'nun kuzey kesimleri ile öğle saatlerine kadar Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-60, yer yer 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İL ve İLÇELERİMİZDE HAVA

Samsun Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

19 Mayıs Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Alaçam Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Asarcık Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Ayvacık Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra ilçe merkezi de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Bafra Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Canik Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Çarşamba Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Havza Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Kavak Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Ladik Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Salıpazarı Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra ilçe merkezi de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Tekkeköy Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Terme Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Vezirköprü Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Yakakent Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri (600 m.) kar yağışlı, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri de karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Ladik Kayak M. Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.