Samsun esnafı dertli! Çare bekliyor

Samsun esnafı dertli! Çare bekliyor

CHP'li Neslihan Hancıoğlu'nun ziyaret ettiği ve sorunlarını dinlediği İlkadım Gazi Caddesi esnafı, açıklanan destek paketlerinin yetersizliğinden dert yandı ve desteklerden faydalanmak istediklerinde önlerine birçok engel çıkartıldığını söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun MilletvekiliNeslihan Hancıoğlu, partisinin İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ve yönetim kuruluyla birlikteGazi Caddesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi, partilerinin tespit ve çözüm önerilerini paylaştı.


Heyetin ziyaret ettiği birçok esnaf, salgın koşullarıyla birlikte oluşan ekonomik darboğazın toplumun bütün kesimlerini olumsuz etkilediğine işaret ederek, hükümetin elindeki kaynakları doğru ve verimli kullanmadığı için sıkıntıların katlanarak büyüdüğünü ifade etti. Öte yandan açıklanan destek paketlerinin yetersiz kaldığını ve bu desteklerden yararlanmak istediklerinde ise önlerine türlü engeller çıkartıldığını ifade eden esnaf, kamu bankalarının kredi faiz politikalarının kendilerini daha da zor duruma düşürdüğünü belirttiler.

Samsun esnafı dertli! Çare bekliyor


MİLLETİN PARASI, BİR AVUÇ MÜTEAHHİTİN CEBİNDE…


Parti heyetiyle birlikte, Gazi Caddesi esnafının tespit, değerlendirme ve taleplerini dinleyen, sorunların çözümü konusunda partilerinin oluşturduğu önerileri esnafla paylaşan CHP’li Hancıoğlu, ziyaretlerinde özetle şunları ifade etti:


“Esnafımız, bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumu çok iyi gözlemliyor. Sattığı ürüne her gün yapılan zammı, yaptığı satışlar üzerinden vatandaşın alım gücünün ne durumda olduğunu, elektrik-su-doğalgaz faturasını ya da kirasını öderken yaşadığı zorluğu en sağlıklı esnafımız yorumluyor. İşte bu esnafımız, ekonominin, artık krizden de öte bir buhranın içine sürüklendiğini söylüyor. Elbette devletimizin elinde sonsuz kaynaklar yok. Fakat bu kaynakların doğru ve yerinde kullanılmadığı da gün gibi ortadadır. Şu zor süreçte, üzerinden araç geçmeyen köprü ve otoyolların müteahhitlerine, hiçbir yolcunun kullanmadığı havaalanlarının müteahhitlerine milyarlarca liralık kamu kaynağı aktarıldı. Esnafımıza ise sadece borçlanma kolaylığı sağlandı. Ancak bu ziyaretlerimizde şunu gördük ki esnafımız bu desteklerden bile hakkıyla yararlanamadı.

Samsun esnafı dertli! Çare bekliyor


Görüştüğümüz birçok esnafımız, desteklerden faydalanmak istediğinde türlü koşulların önlerine getirildiğini, adeta bezdirilmeye çalışıldıklarını ifade ediyor. Ekonomik kriz ve salgının yarattığı yeni ekonomik sorunlarla mücadele bu şekilde olmaz! Hükümetin bu konudaki önceliklerini ve stratejisini bir an önce gözden geçirmesi gerekiyor. Son bir yıllık dönemde 100 bine yakın esnafımızın iflas ettiği, işsizlerin 10 milyonu aştığı bir tablo, bizim arzuladığımız bir Türkiye tablosu değildir. Milletçe üreteceğimiz ve ürettiğimiz de hakça paylaşacağımız bir Türkiye yaratmak zorundayız. “

gazi caddesi esnaf