Samsun'da okullar ne zaman açılıyor?

Samsun'da okullar ne zaman açılıyor?

Samsun'da okullar ne zaman açılıyor? Samsun'da telafi sınav tarihi ne zaman? Tarih verildi! Samsun'da yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Tüm öğrenciler ve veliler 2021 yılında okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması konusunda ve telafi sınavlarının ne zaman başlayacağına dair tarih, Bilim Kurulu üyesinden geldi. Prof. Dr. İlan, 4 Ocak 2021 sonrasında okullarda telafi sınavlarının yapılmasının mümkün olabileceği ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat 2021 sonrası açılmasının daha doğru olabileceğini belirtti.

İlan, yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Salgın sebebiyle yüz yüze eğitime geçtiğimiz günlerde ara verilmişti. İlhan, açıklamasının devamında eğitim online olarak devam ettiğini belirterek, 4 Ocak 2021 sonrasında okullarda telafi sınavlarının yapılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

“Okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat sonrası açılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda da yine kademeli olarak okullar açılmalı. Zaten ona okulları açıldı, daha küçük sınıflardan başlayarak ilerlenecektir. İlkokul, ardından sınava girecek orta ve lise son sınıflar, daha sonra ise ara sınıflar gibi kademeli olarak açılacağı kanısındayım. Bu dönemde İl Hıfzıssıhha Kurullarına yine çok iş düşecektir çünkü okullar açıldıktan sonra bir okulda hasta sayısı çoğalırsa sınırlı bir kapatma ve uzaktan eğitimle devam edilmesi söz konusu olacaktır. Eylül-Ekim ayında da benzer bir yaklaşım olmuştu”