Adanaspor ile 47. Randevu

Adanaspor ile 47. Randevu

Samsunspor haftasonu Adanaspor ile tarihindeki 47. lig maçına çıkacak.

Pazar günü Samsun'da oynanacak olanSamsunspor-Adanaspor müsabakası iki takımın ligler tarihlerindeki 47. karşılaşmaları olacak. 1971-72 sezonunda Süper Lig'de başlayan rekabette Samsunspor ve Adanaspor'un evlerinde üstün olduğunu, genel toplamdaysa Adana temsilcisinin önde olduğunu görüyoruz.

1971-72 sezonunda başlayan rekabetin ilk 6 sezonunda Samsunspor galip gelememişti. Ardından yavaş yavaş galibiyetler almaya başlayan kırmızı-beyazlılar rakibine karşı bir üstünlük sağlar ancak buna rağmen genel toplamda halen Adanaspor'u yakalayabilmiş değil.

Iki takım arasında bugüne kadar oynanan 46 maçta Samsunspor'un 13, Adanaspor'un 18 galibiyeti var. 15 maç ise berabere sonuçlanmıştı. Temsilcimizin attığı 53 golle karşılık Adanaspor'un 62 golü var. Bu arada Adanaspor'un bir galibiyeti hükmen 3-0 ve Samsunspor'un kaza geçirdiği 1988-89 sezonuna ait.

Samsun'da oynanan maçlarda ise temsilcimizin üstünlüğü göze çarpıyor. Oynanan 23 karşılaşmanın 10 tanesini Samsunspor kazanırken, Adanaspor'un sadece 3 galibiyeti var. Temsilcimizin attığı 32 gole Adanaspor 20 golle karşılık vermiş.

Samsun'da oynanan son 6 karşılaşmada Adanaspor'un galibiyeti bulunmazken, bu karşılaşmanın favorisi olarak Samsunspor gösteriliyor.