Samsun İYİ Parti'den Mustafa Demir'e çağrı

Samsun İYİ Parti'den Mustafa Demir'e çağrı

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e çağrıda bulundu.

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K'nın rüşvet iddiaları ile tutuklanması konusunda açıklama yapma çağrısında bulundu. 

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklamada tam olarak şu ifadeler kullanıldı: 

Mustafa Demir Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaptığınız güzel işler ile anılmanızı beklerken ortaya çıkan rüşvet , talan ve vurdumduymazlık sonucunda Ulusal Basın da bile gündem oldunuz . Belediye ile ilgili iddialara bir cevap verirsiniz diye , Samsun halkı seçimde verdiği oyların karşılığında hakkının hukukunun gözetildiğini hissetsin diye , yaklaşık bir hafta bekledik .
Bizler yıkıcı siyaset yapmak yerine sorunlar ortaya çıktığında muhatapları bir savunma yapsın , kimsenin yargısız infaz yapması doğru değil diye düşünerek bir açıklama bekledik . Ancak geçen süre zarfında tek kelam etmemeniz ve iddiaların her geçen gün artması bu soruları kamuoyu adına açıklamanızı zorunlu kılmıştır. Lütfen herhangi bir bahane üretmeden Samsun halkına karşı sorumluluğunuzu yerine getirin ve bu iddiaları cevaplayın .
Belde belediyesinde zabıta olarak göreve başlayan ve 20 yıllık memuriyet hayatında geçmiş dönemde hem İlkadım Belediyesinde hem de Terme Belediyesindeki görev suiistimali hakkında bir çok iddia ve suçlama varken , üstelik Akp li Eski Terme Belediye Başkanı tarafından bizzat uyarıldığınız halde Büyükşehir Belediyesine Daire Başkanlığı görevi için neden transfer ettiniz ? Sizi uyaran bir üst düzey bürokrata sen işine bak dediniz mi? Siz Bu işin neresindesiniz ? Adı geçen şahsın oğlunuzun arkadaşı olması sebebi ile Daire Başkanı olduğu iddiası doğru mudur ?
Büyükşehir Belediyesini kazandığınız gün tüm kadroları yenileyip ithal personel ile yönetim kademelerini oluştururken diplomalarının sahte olup olmadığına , geçmiş dönemde şaibeli işlerle anılıp anılmadığına , iyi ahlak , düzgün inanç sahibi olup olmadığını araştırdınız mı ? diğer ithal personelin kefili olduğunuzu iddia edebilir misiniz ? yoksa yeni sansasyonel gelişmeleri , yaşayıp göreceğiz mi diyeceğiz ?
Daire Başkanı , bahsi geçen rüşveti makam odasında alırken yakalandı. Bir kişinin kurum içinde bu kadar rahat hareket etmesi bir şeylere güvendiği manasına gelmiyor mu ?
Bahsi geçen personelin makam odasında bulunan altınlar başka şahıslar adına çıkan banka hesap cüzdanları , evinde bulunduğu iddia edilen kasa ve paralar Teftiş kurulunu , İçişleri Bakanlığını göreve daveti gerektirmez mi ? Bu konuda hem hükümetin hem de sizin sessiz kalmanız , başka Belediyelerde sürekli kayyum lafını gündeme getirip atama yaparken sizin hâla makamınızda üstelik hiçbir şey olmamış gibi rahat oturmanız doğru mu ?


Belediyenizin Sayıştay raporlarında yer alan birçok AKP li belediye de olduğu gibi , sanki özel kanuna tabiymiş ve bu ülkede başka vakıf ve derneklerin ihtiyacı yokmuş gibi sadece ve sadece türgev e yüklü bağış yapmanızı nasıl izah edeceksiniz ? Özellikle pandemi döneminde bir çok esnaf ve işini kaybetmiş vatandaşımız mağdurken onların sorunlarına duyarsız kalıp kamu kaynaklarını çarçur etmek , denetlememek , hesabını bilmemek , sürekli kasa açığı vermek sizi rahatsız etmiyor mu ?
Şehit ailesinden mezar parası alınıp basına yansıyınca biz o makbuzu iptal etmiştik deyip çark ettiniz , İdari Mali İşler müdürü teknik takipe takılana kadar aylarca on milyonları evine taşımış kiminle ortak , kimlerden güç almış haberiniz olmamış olay deşifre olunca ben şikayet ettim diyorsunuz . Siz gerçekten Belediyede ne olup bittiğini kimler hangi işleri yapıyor bundan haberiniz var mı?
Ülke pandemiden dolayı ciddi sağlık ve ekonomik çöküş yaşarken geç alınan tedbirleri uygulaması gereken mercilerden biri iken ihlal eden makam olarak Terme’de sokağa çıkma yasağı olduğu saatlerde yaptığınız toplantı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yasak AKP yi kapsamıyor mu ?
Basında yer alan iddialardan bir tanesi de Belediyede başkanlık ve müdürlükler için bir borsa kurulduğu .Bu makamlarda görev almak için yüklü miktarlarda paraların telaffuz edildiği iddia ediliyor ? Normal bir memur maaşından ne kadar fazla bir maaş ödemeniz var ki bu tarz iddialara maruz kalıyorsunuz ? Acaba bu makamlar maaş dışında da rant kapısı , denetimden uzak avanta yolu mu ki bu iddianın hemen ardından milyonluk yolsuzluk ayyuka çıkıyor ?
Bir başka iddia ise , Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerinin yasalar dışında , mevzuata aykırı işlere zorlanmaları , itiraz edecek olanları da Büyükşehir Belediyesi imkanlarından mahrum bırakma ile yola getirme . Yasaları çıkaran , 18 yıldır bu ülkeyi kendi çıkarttığı yasalar ile yöneten bir iktidarın hala bundan memnun olmaması , işine geldiğinde yasayı, mahkemeleri tanımaması diktatörlük değil midir ? Demokrasiye inanıyor musunuz ? Buna uygun davranıyor musunuz ?
Büyükşehir Belediyesi aylarca su zammı ile ülke gündemini meşgul etti . Vatandaşın kullandığı üç beş ton suyun peşinde koşan bir Başkan olarak topladığınız paraların çalınmaması için bundan sonra ne tür tedbirler alacaksınız ?