Bedri Yaşar: Samsun'un yolsuzlukla anılmasından üzüntü duyuyorum

Bedri Yaşar: Samsun'un yolsuzlukla anılmasından üzüntü duyuyorum

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son dönemlerde Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olayları hakkında açıklamada bulundu.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son dönemlerde Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olayları hakkında, “Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edelim diyorsunuz, Samsun’da hızlı bir şekilde yükselen ve büyükşehir belediyesinde Mali İşler Daire Başkanlığına kadar gelen şahsın kasasından 10 milyon lira çıkıyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını Meclis kürsüsünde dile getiren İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Sizler 2002'de iktidara gelirken dediniz ki: ‘Yoksullukla mücadele edeceğiz, yolsuzlukla mücadele edeceğiz, yasaklarla mücadele edeceğiz’. Fakat bu geçen on sekiz yıllık sürede, Türkiye dünya liginde gerek yoksulluk, gerek yolsuzluk, gerekse yasaklar konusunda çok aşağılarda. Türk milliyetçisi olarak bu rakamlardan üzüntü duyuyorum. Türkiye bugün hak ettiği yerde değil” ifadelerini kullandı.

Liyakate Değil Sadakate Önem Veriyorsunuz

Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadelenin elzem olduğunu vurgulayan Yaşar, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Geçtiğimiz günlerde Samsun'da bağlı ilçe belediyelerinden birinde zabıta memuru olarak işe giren bir şahıs, hızlı bir şekilde, yükselerek Mali İşler Daire Başkanlığına kadar geliyor. Ne oluyor, biliyor musunuz? Geçen polis aramasında şahsın kasasında 10 milyon lira nakit para çıkıyor. Siz yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyorsunuz, liyakate değil sadakate önem veriyorsunuz. Sadakatle koltuk sahibi olan isimler vatandaşın cebine el uzatıyor, rüşvet talep ediyor, kasasından milyon liralar çıkıyor. Ben Samsun Milletvekili olarak Samsun'un bu tür olaylarla anılmasından üzüntü duyuyorum.”