Samsun Terme'de Şenol Kul'un Bahattin K. ısrarı

Samsun Terme'de Şenol Kul'un Bahattin K. ısrarı

Samsun Büyükşehir'in tutuklanan müdürünün, İlkadım Belediyesi'nin Erdoğan Tok döneminde kızağa alınmasına rağmen eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından Mali Hizmetler Müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Tutuklanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı'nın İlkadım'da da rahat durmayınca dönemin Başkanı Erdoğan Tok tarafından kızağa alındığı, eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un ise bu durumu bilmesine rağmen Bahattin K.'yı Terme'ye aldırarak Mali Hizmetler Müdürü yaptığı ortaya çıktı.

TERME'YE NİÇİN İSTEDİ?
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’nın görev yaptığı Terme Belediyesi’nde de rüşvet ve yolsuzluk yaptığı iddiaları gündeme geldi. İddiaları gündeme getiren isim ise Bahattin K.’yı İlkadım Belediyesi’nden alarak Terme'ye getiren eski başkan Şenol Kul.

ERDOĞAN TOK KIZAĞA ÇEKMİŞ
Bir önceki dönem İlkadım Belediyesi’nde de, Başkan Erdoğan Tok’un hakkında yayılan söylentiler ve şüpheler doğrultusunda kızağa alıp düz memur olarak çalıştırdığı Bahattin K.’yı, Şenol Kul'un Terme Belediyesi’ne aldıktan sonra Mali Hizmetler Müdürü yapması dikkati çekti. AK Parti’li bir belediye başkanının şüphe duyduğu personeli bir başka AK Partili Belediye Başkanının Mali İşler'in başına getirmesi ise soruları beraberinde getirdi.

HEM ŞÜPHELENMİŞ HEM TERFİ ETTİRMİŞ!
Eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un, yolsuzluk yaptığından şüphelendiğini belirttiği ve ‘Ben görevde kalsam soruşturma açardım’ dediği Bahattin K’yı 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 1 ay kala Başkan Yardımcısı yaptığı da ortaya çıktı. Şenol Kul, görevden ayrılmadan şüphelendiği bu personeli başkan yardımcısı yapmak yerine soruşturmayı başlatsaydı Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın önüne soruşturma dosyasının geleceği ise biliniyordu. Şimdiki Başkan Ali Kılıç’ın göreve geldikten 15 gün sonra Bahattin K’yı Mali Hizmetler'den alarak Muhtarlık Hizmetleri'ne verdiği de öğrenildi.
Bu olayın ardından zaten bütün öz geçmişinde şaibe ve şüphe bulunan Bahattin K.'nın birilerinin araya girmesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı yapıldığı öne sürüldü.

KAYNAK: SAMSUN SON HABER