Samsun Büyükşehir Belediyesi feribotu kiraya veriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi feribotu kiraya veriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Altınkaya 55 Feribotu'nu kiraya verecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü ilçesi Şahinkaya Kanyonu'da faaliyet gösteren yolcu ve araç taşımacılığı yapan “Altınkaya 55 Feribotu”nu kiraya verecek.

İhale ve teklif açma tarihi 29 Aralık 2020 Salı günü saat 10:00 olarak açıklandı.

İLANIN DETAYLARI ŞU ŞEKİLDE

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN :
1- Mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan “Altınkaya 55 Feribotu” Samsun kenti, Vezirköprü İlçesi, Şahinkaya Kanyonunda yolcu ve araç taşımacılığı yapmak için, tanzim olunan şartnamesine göre ve 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile 3 (üç) yıl süre ile kiraya verilecektir.
2- İhale Şartnamesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü Merkez veznesine 100,00 (yüz) TL yatırılarak alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında, Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir.
3- Teklif verecek kişiler, ayrıntılı bilgi için Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunabileceklerdir.
4- Samsun kenti Vezirköprü İlçesinde Şahinkaya Kanyonunda faaliyet gösterecek olan ‘Altınkaya 55 Feribotu’nun 3 (üç) yıl süreyle kiraya verilmesi işinin 1 yıllık kira muhammen bedeli KDV Hariç 25.000,00 TL’dir. Teklif edilecek bedel muhammen bedelin altında olamaz. Muhammen bedelin altında olan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
5- İhalede artırım(yarışma) Yıllık Kira bedeli üzerinden yapılacaktır
6-Geçici teminat, 3 yıllık muhammen bedelin %3’ü olup KDV hariç 2.250,00 TL’dir.
7- Bahse konu İhale 29.12.2020 tarihinde, Salı Günü Saat 10.00’da (Büyükşehir Belediye Encümeni söz konusu ihale için 29.12.2020 Salı günü Saat 10.00’da toplanacaktır) Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile yapılacaktır.
8- İhaleye katılacak olanlardan istenecek belgeler;

İhaleye gerçek ve tüzel kişiler katılabilir.

Gerçek başvuru sahiplerinin nüfus cüzdanı fotokopisi (İhale esnasında nüfus kâğıdı katılımcı yanında bulunduracaktır.)

Tüzel başvurularda, son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,

Gerçek başvuru sahiplerinin ihale başvuru tarihi itibari ile en az 2 (iki) yıldır Samsun kentinde ikamet ediyor olduğuna dair Nüfus İdarelerinden alınmış “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi”,

Tüzel başvurularda, tüzel kişiliğin merkezinin en az 2 (İki) yıldır Samsun’da olduğunu gösterir yetkili kurumdan alınmış belge,

Türkiye’de tebligat için yazılı olarak adres göstermesi,

İmza Sirküleri (Noterden tanzim ve tasdik edilmiş imza sirküleri),

İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, talepli adına teklifte bulunanın noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,

İhaleye katılanın veya vekilinin Büyükşehir Belediyesine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair resmi nitelikli belge (İhale tarihinden en fazla 15 gün önce Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili biriminden alınmış olması),

2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair resmi nitelikli belge (https://ekap.gov.tr/EKAP/Yasaklilik/YasakliSorgu.aspx) adresinden sorgulanıp alınacaktır.

Adli sicil kaydı belgesi, (Türk Ceza Kanununun 103, 104, 105, 109, 188, 190, 191, 227 sayılı maddeleri; 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 35. Maddesinde belirtilen “mesleki saygınlık” hallerinden sabıka kaydının bulunmaması)

İhale dokümanı bedelinin ödendiğini gösteren makbuz,

Geçici teminatın verildiğini gösteren makbuz (Şartnamenin 3. maddesinde belirtilmiştir; 2886 Sayılı D.İ.K. ‘da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler olmalıdır.),

İhale Şartnamesi ile 16.11.2017 tarih ve 500 sayılı Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile kabul edilen Deniz Ve İç Sularda Çalışacak Ulaşım Araçları Yönetmeliği okuyup aynen kabul edildiğine dair yazılı belge,

9- Teklifler şartnamenin 2. maddesinde belirtilen muhammen bedelden az olmamak üzere KDV hariç
olduğu belirtilerek verilecektir.
-İhale İsteklilerin ihale komisyonu önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılacaktır. Bu duruma göre; talepliler ihale evraklarını ihale saatinde komisyona sunacaklar ve evrakları uygun olanlar tekliflerini sözlü olarak vereceklerdir.
-İstekliler isterlerse, ihale evraklarını ve yazılı tekliflerini ihale saatine kadar sıra numaralı alındı makbuzu karşılığında Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na (Encümen Kalemi’ne) de verebileceklerdir.
-İhale evrakları ile birlikte yazılı tekliflerini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak teslim eden, ancak 1. fıkrasında belirtilen sözlü artırmaya katılmayanların yazılı teklifleri son ve kesin teklif kabul edilir.
- Ayrıca talepliler ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. Madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri teklifleri iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderilebilir.
-Posta ile göndermelerde olabilecek gecikmeler mazeret kabul edilmez. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklifin son ve kesin teklif olarak kabul edileceği ilan olunur.