Samsun Büyükşehir Belediyesi, kiraya veriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kiraya veriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 16 adet dolmuş plakasını 10 yıllığına kiraya veriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararıyla Vezirköprü’de 1 Nolu Taksi Dolmuş Hattında faaliyet gösterecek 16 adet taksi dolmuş D plakasını kiraya verilecek.

Samsun'nun Vezirköprü İlçesinde 1 Nolu Taksi Dolmuş Hattında faaliyet gösterecek taksi dolmuş (D) plakasının 10 (on) yıl süre ile tahsis edilmesinin 1 yıllık kira muhammen bedeli KDV Hariç 10.000,00 TL olarak belirlendi.

İHALENİN TÜM DETAYLARI

İhale Usulü: 2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü

İhale Türü: Kiraya Verme

İhale ve Teklif Açma Tarihi: 29.12.2020 10:30

Son Başvuru ve Teklif Tarihi: 29.12.2020 10:30

İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi: Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu

İHALE AÇIKLAMASI

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN :
1-Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.02.2020 tarih ve 54 sayı ve Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 23.01.2020 tarih ve 2020/1 sayılı kararı gereği; Vezirköprü İlçesinde 1 Nolu Taksi Dolmuş Hattında faaliyet gösterecek 16 (onaltı) adet taksi dolmuş (D) plakasının (10) yıl müddetle 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile tahsisi yapılacaktır.
2-İhale Şartnamesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü Merkez veznesine 250,00 (ikiyüzelli) TL yatırılarak alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında, Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir.
3-Teklif verecek kişiler, ayrıntılı bilgi için Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunabileceklerdir.
4-Samsun kenti Vezirköprü İlçesinde 1 Nolu Taksi Dolmuş Hattında faaliyet gösterecek taksi dolmuş (D) plakasının 10 (on) yıl süre ile tahsis edilmesinin 1 yıllık kira muhammen bedeli KDV Hariç 10.000,00 TL’dir. Teklif edilecek bedel, muhammen bedelin altında olamaz. Muhammen bedelin altında olan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
5-İhalede artırım(yarışma Yıllık kira bedeli üzerinden yapılacaktır.
6-Geçici teminat, 10 yıllık muhammen bedelin %3’ü olup KDV Hariç 3.000,00 TL’dir.
7- Bahse konu İhale 29.12.2020 tarihinde, Salı Günü Saat 10.30’da (Büyükşehir Belediye Encümeni söz konusu ihale için 29.12.2020 Salı günü Saat 10.30’da toplanacak, ihale 10.30’da başlayacak ve tüm taksi dolmuş (D) Plakalarının ihalesi sonuçlanana kadar devam edecektir.) Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile yapılacaktır.
8- İhaleye katılacak olanlardan istenecek belgeler;

Nüfus cüzdanı fotokopisi (İhale esnasında nüfus kâğıdı katılımcı yanında bulunduracaktır.)

İhale başvuru tarihi itibari ile en az 1 (bir) yıldır Samsun Kentinde ikamet ediyor olduğuna dair Nüfus İdarelerinden alınmış “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi”,

Türkiye’de tebligat için yazılı olarak adres göstermesi,

İmza Sirküleri (Noterden tanzim ve tasdik edilmiş imza sirküleri),

İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, talepli adına teklifte bulunanın noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,

İhaleye katılanın veya vekilinin Büyükşehir Belediyesine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair resmi nitelikli belge (İhale tarihinden en fazla 15 gün önce Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili biriminden alınmış olması),

2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair resmi nitelikli belge (https://ekap.gov.tr/EKAP/Yasaklilik/YasakliSorgu.aspx) adresinden sorgulanıp alınacaktır.

Adli sicil kaydı belgesi, (Türk Ceza Kanununun 103, 104, 105, 109, 188, 190, 191, 227 sayılı maddeleri; 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 35. Maddesi ve Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen “mesleki saygınlık” hallerinden sabıka kaydının bulunmaması)

İhale dokümanı bedelinin ödendiğini gösteren makbuz,

Geçici teminatın verildiğini gösteren makbuz (Şartnamenin 3. maddesinde belirtilmiştir; 2886 Sayılı D.İ.K. ‘da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler olmalıdır.),

İhale Şartnamesi ile 16.11.2017 tarih ve 500 sayılı Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile kabul edilen Kent İçi Toplu Ulaşım Yönetmeliğini okuyup aynen kabul ettiğine dair yazılı belge,

İsteklinin ihale sonucunda taksi dolmuş (D) plakası edinmesi durumunda ilgili meslek odasına kayıt olacağına dair noterden tasdikli taahhütname,

En az “B” sınıfı sürücü belgesi,

İsteklinin Kent İçi Toplu Ulaşım Yönetmeliği uyarınca “Ticari Araç Tahsis Belgesi” alma şartlarını sağlıyor olması ve ihale sonucunda taksi dolmuş (D) plakası edinmesi durumunda “Ticari Araç Tahsis Belgesi” alacağına dair noterden tasdikli taahhütname,

Samsun Vergi Dairesi Başkanlığından alınacak mükellefiyet kaydı belgesi,

9- Şartnamede belirtilen şartları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Vezirköprü İlçesi 1 Nolu Taksi Dolmuş Hattı (D) Plakasının 10 (on) yıl süre ile tahsisi ihalesine başvuruda bulunabilir.

10- Şartnamede belirtilen şartları taşıyan ve mevcutta ticari araç sahipliliği olmayanlar ihaleye katılabilirler.
11- Taleplilere en fazla 1 adet 10 (on) yıl süre ile “Taksi Dolmuş (D) Plakası” tahsisi yapılacaktır.
12- Teklifler şartnamenin 2. maddesinde belirtilen muhammen bedelden az olmamak üzere KDV hariç olduğu belirtilerek verilecektir.

-İhale İsteklilerin ihale komisyonu önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılacaktır.

Bu duruma göre; talepliler ihale evraklarını ihale saatinde komisyona sunacaklar ve evrakları uygun olanlar tekliflerini sözlü olarak vereceklerdir.
-İstekliler isterlerse, ihale evraklarını ve yazılı tekliflerini ihale saatine kadar sıra numaralı alındı makbuzu karşılığında Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na (Encümen Kalemi’ne) de verebileceklerdir.
- İhale evrakları ile birlikte yazılı tekliflerini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak teslim eden, ancak 1. fıkrasında belirtilen sözlü artırmaya katılmayanların yazılı teklifleri son ve kesin teklif kabul edilir.
-Ayrıca talepliler ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. Madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri teklifleri iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderilebilir. Posta ile göndermelerde olabilecek gecikmeler mazeret kabul edilmez.
-Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklifin son ve kesin teklif olarak kabul edileceği ilan olunur.