Prof. Dr. Leblebicioğlu dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

  Prof. Dr. Leblebicioğlu dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, 'en etkili bilim insanları' listesinde yer aldı.

Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen çalışmada öne çıkan Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Önümüzdeki yıllarda Türkiye’den daha çok bilim insanının bu listeye gireceğini inanıyorum” dedi.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan PLOS Biology dergisinde yayımlanan makalede "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi yer aldı. Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen çalışmada dünya çapında yapılan bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sayısı, yazar sırası ve kendine atıf oranı gibi değişkenler dikkate alınarak ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı belirlendi.

Samsun’dan tek hekim

Türkiye'den 857 bilim insanının bulunduğu listede, Samsun’dan tek hekim olarak VM Medical ParkSamsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu yer buldu. Google Scholar h-indeksi 50 olan Prof. Dr. Leblebicioğlu’nun özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı, hastane enfeksiyonları ve viral hepatitler konularında çalışmaları bulunmaktadır.

Türkiye’den daha fazla bilim insanı bu listeye girecektir

Bu özel listede yer aldığı için gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu “Bu başarıda emeği geçen yurt içindeki ve dışındaki tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Genç meslektaşlarımız, ekip çalışmasını artırarak, etki değeri yüksek dergilerde makale yayınlayarak daha çok başarılara imza atacaktır. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’den daha fazla bilim insanının bu listeye gireceğini inanıyorum“ dedi.