Samsun'da trafik nefes alacak

Samsun'da trafik nefes alacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin Toybelen Sanayi Sitesi'ne taşınmasıyla trafiğin rahatlayacağını açıkladı.

Samsun’da 90’lı yılların başında 225 dönümlük alanda kurulan Gülsan Sanayi Sitesi, birçok kentte olduğu gibi kentsel gelişmeyle birlikte şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 6 bin kişinin çalıştığı Sanayi’nin şehir merkezi dışına taşınması için verilen mücadele sonuç verdi. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Toybelen mevkisinde; Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yatırımıyla hayata geçirilecek sanayi dönüşüm projesinin 2 ay önce yapılan ihalesinin ardından yapımına başlandı. Bugün yapılan toplantıyla da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Toybelen Sanayi Sitesi için esnafların başvurularını toplamaya başladıklarını açıkladı.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Sanayi dönüşümü ile trafiğin de rahatlayacağına değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ümit ediyoruz burası tamamlandığında Samsun’un şehir içi trafiğine de Atakum’a da çok ciddi katkı sağlayacak. Pik saatlerde sanayiye olan trafikte ciddi anlamda bir rahatlama olacak” açıklamasında bulundu.