Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın yakın korumaları ile fotoğrafçılarından oluşan 8 kişilik 'özel ekip' şehrin kalabalık yerlerini fotoğraflayıp kendisine iletiyor. Çekilen fotoğrafları inceleyen Vali Dağlı, kalabalık yerlere anında müdahale ediyor.

Korona virüs vakaların artış gösterdiği Samsun'da valilik yeni tedbirler alıyor. Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın yakın korumaları ve fotoğrafçıları yoğunluk olan cadde ve sokaklar ile pazar yerlerinin belirli aralıklarla fotoğrafını çekerek anında Vali Dağlı'ya ulaştırıyor. Yoğun olduğu tespit edilen bölgelere Vali Dağlı anında polis ekiplerini sevk ediyor.

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

"Tedbirlerimizi arttırdık"

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, korona virüse karşı tedbirin önemine işaret ederek, "Tedbirlerimizi artırdık. Bugünlerde HES kodu denetimlerini sıklaştırıyoruz. Alınan tedbirlerin sonucunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Rehavete kesinlikle kapılmayalım. Samsun olarak bu işi titizlikle, dikkatle takip etmek durumundayız. Bu süreci vatandaşlarımızın desteği ve yardımı olmadan sürdürmemiz kesinlikle mümkün değil. Vatandaşlarımızın duyarlılıklarının hat safhada olmasını özellikle rica ediyorum. Bu süreci hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

Vatandaşlardan uyulamaya destek

Vatandaşlar ise yapılan bu uygulamayı olumlu karşıladı. Cemil Uçan, "Uygulamalar halka artı olarak dönüyor. Samsun Valiliği’nin yapmış olduğu bu uygulama çok güzel. Uygulamayı destekliyorum. İnsanların maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyması gerekir. Samsun'da yoğunluk fazla, insanların artık daha dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

Kemal Katırcıoğlu isimli vatandaş ise, "Vatandaş olarak tedirginiz. Diğer illere göre Samsun'un kötü bir durumda olduğunu öğrendik. Alınan tedbirlere biz vatandaş olarak destek veririz. Bunlar bizim için yapılıyor. Vali Bey'in yaptığı uygulamayla bizi düşünmesi bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu

Vali Dağlı’nın yakın korumaları ile fotoğrafçıları ilçeleri de gezerek fotoğraf çekiyor ve kendisine anlık bilgi iletiyor.

Samsun'da özel dedektif ekibi kuruldu