'Samsun'da işsizlik, ulaşım, altyapı problemleri var'

'Samsun'da işsizlik, ulaşım, altyapı problemleri var'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Samsun'a gelerek DEVA Partisi 1. Olağan Samsun İl Kongresi'ne katıldı

DEVA Partisi 1. Olağan Samsun İl Kongresi bugün düzenlendi.Kongreye Genel Başkan Ali Babacan da katıldı.

Toplantıda konuşan DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk; ''Bu kadar zor ve tehlikeli koşullarda yapılanma ve teşkilatlanma çalışması yürüten sizlerin karşısında olmanın tarifsiz gururunu yaşıyorum. Partimiz demokrasi ve atılım partisi. Adımız gibi ülkemize demokrasiyi yeniden tesis edebilecek ve gerekli atılımı yaparak türkiyemizi hakettiği noktaya getirecek partimizde, hukukçu, kadın ve anne olarak, tüm bilgi ve tecrübemle katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.İnsanların artık telefonda konuşmaktan, sokakta arkadaşıyla dostlarıyla sohbet etmekten hatta sosyal medyada bile yorum yapmaktan korkar hale geldiği günlerde “korkma Türkiye!” demek hepimizin ne kadar doğru bir siyasi parti çatısı altında birleştiğimizin en doğru emaresidir. Evet korkmuyoruz! korkmayacağız da!
Bizim tek kaygımız/korkumuz, ülkemizin istikbali, geleceğimiz, çocuklarımızdır. İslamın ilk emri “oku” iken çocuklarımıza okumayı unutturdunuz. Neyi niye okuduğunu anlamayan, okuduğunu yorumlamayan ve üstünde düşünmeyen nesiller yetişmesine izin vermeyeceğiz.
İstiklal mücadelesinin başladığı Samsunumuzun bu kadar kıymetli bir tarihi varken şehrimiz geçen bir asırlık sürede ne yazıkki olması gereken ekonomik/sosyal ve kültürel noktaya ulaşamamıştır'' açıklamasında bulundu.

'Samsun'da işsizlik, ulaşım, altyapı problemleri var'

Kebire Birer Türk;''Şehrimizin özellikle işsizlik, ulaşım, altyapı, sanayileşme, şehir planlama gibi önemli konularda çözüm bekleyen problemleri bulunmaktadır. Şehrimizde büyükbaş – küçükbaş besicilik, tavukçuluk, süt besiciliği faaliyetleri yeterince desteklenmemektedir. Üretici çiftçilerimiz birkaç sanayicinin inisiyatifine bırakılmıştır. Karadeniz gibi bereketli bir denize kıyımız olmasına rağmen ticari balıkçılık da hakettiği yere gelememiştir. Bu sektörlerimiz de istediği teşviklere halen kavuşamamıştır. Yeşilırmak ve kızılırmak deltası gibi çok verimli iki ovaya sahip Samsun’ umuzda tarımın çiftçinin akıbeti bankaların insafına bırakılmıştır. Tabiri caizse gırtlağına kadar borç batağında, faiz sarmalında can çekişmektedir. Verimli tarlalarımız yanlış tarım politikaları sonucu yabancı bankaların bünyesine geçmektedir. Çiftçilerimiz artık tarlasını ekerken hasatını yaparken tarlasını da emeğini de ne yazık ki ipotek etmektedir'' dedi.

'Samsun'da işsizlik, ulaşım, altyapı problemleri var'

Ali Babacan parti üyeleri ve sevenleri tarafından, Ankara yolu üzerinde karşılandı