Samsun'da veliler de uzaktan eğitim görecek!

Samsun'da veliler de uzaktan eğitim görecek!

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başlattığı yeni çalışmayla ' Uzaktan Eğitim ' faaliyetlerine farklı bir bakış açısı getiriyor. Proje kapsamında eğitimin vazgeçilmez paydaşı olan veliler, çocuklarıyla birlikte pandemi döneminde eğitim faaliyetlerine entegre edilecek.

Uzaktan Eğitim Yakından İlgi” parolasıylaSamsun şehrinde eğitim gören tüm öğrenci velilerinin uzaktan eğitim sürecine hazırlanması ve eylem planlarına dâhil edilmesi amaçlanıyor.


Yapılan çalışmaların içeriğinde akran ve öğretmen iletişimi, evde uzaktan eğitime uygun atmosferin sağlanması, kontrol mekanizması ve rutinlerin takibi gibi pedagojik ayrıntılar yer alacak. Salgın günlerinde öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri kadar ebeveyn rehberliğinin büyük bir önem taşımasından yola çıkarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Samsun Veli Akademi’ de her ay farklı temada velilere yönelik eğitimler gerçekleştirilecek.

Samsun'da veliler de uzaktan eğitim görecek!


İlkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan alanında uzman rehber öğretmenler tarafından, yaklaşık 50 bin veliye uzaktan eğitimde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitim verilecek. Çalışma ile her ay ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek temalarla, velilerin de uzaktan eğitim sürecine dâhil edilerek eğitim açısından salgın sürecini en iyi şekilde geçirmesi sağlanacak.