Samsun'da belediyede büyük vurgun

Samsun'da belediyede büyük vurgun

Samsun'un İlkadım İlçe Belediyesi'nde 868 bin liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Samsun Kent Haber'in haberine göre İlkadım Belediyesinde İnsan Kaynakları biriminde personel maaşları ile ilgili evrakları düzenleyen bir çalışanın, personel maaşlarından her ay kendi hesabına para aktarımı yaparak toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Tam 16 aydır sürdüğü gündeme gelen vurgun olayı, maaşları yatıran bankanın şahsın banka hesaplarında yaşanan yüksek para hareketliliğinden şüphelenmesi üzerine ortaya çıktı.

BANKA HABER VERDİ

Bankanın, para hareketliliği üzerine İlkadım Belediyesine bilgi verdiği, belediyenin ise bu ihbar üzerine harekete geçerek, toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği gündeme gelen personeli sıkıştırarak olayı itiraf etmesini sağladığı öğrenildi.

BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gündeme gelen 868 bin liralık zimmete para geçirme olayının ortaya çıkması üzerine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın idari soruşturma talimatı verdiği ve söz konusu personeli açığa aldırdığı bildirildi.

BAŞKAN DEMİRTAŞ TÜM MAL VARLIĞINA TEDBİR TALİMATI VERDİ

İlkadım Belediyesi Meclis üyeleri de yaşanan vurgun olayı sonrası İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'tan bilgi alırken, personel maaşlarından her ay bir miktar parayı kendi hesabına geçirerek vurgun yapan personel hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Belediyenin personel maaşları üzerinden 856 bin liralık vurgun yapan çalışanın 150 bin lira geri ödeme yaptığı kaydedilirken, başkan Necattin Demirtaş'ın talimatı ile bu şahsın tüm mal varlığına da tedbir konulduğu açıklandı.