OKE'DEN ''CAN DOSTLARA'' BARINAK

OKE'DEN ''CAN DOSTLARA'' BARINAK

Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE), sokak hayvanları için barınak çalışması başlattı. OKE Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan, 'Çevre dostu, çiftçi dostu misyonumuzu, 'hayvan dostu' misyonumuzla da sürdüreceğiz. Bu her şeyden önce bir insanlık görevi' dedi

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğerceli Mahallesi’nde inşaatı devam eden biyokütle enerji santralinin sahibi olanOltan ve Köleoğlu Enerji, pandemi döneminde sağladığı istihdam ile yöre halkına iş imkanı sunarken, hammadde alımı ile de hem vatandaşlara, hem de ülke ekonomisine ciddi katkı vermişti. Firma yetkilileri, şimdi de sahipsiz hayvanlar için harekete geçti. Havza’da bacakları kesilmiş olarak bulunan Pamuk köpek, hayvan dostları için duygulara tercüman olmuştu. Bu olay karşısında duyarsız kalmayan OKE, daha önce içerisinde bulunduğu birçok sosyal sorumluluk projesine bir yenisini eklemek adına çalışmalara başladı. OKE yetkilileri, sokak hayvanları için ‘barınak çalışması’ başlatma kararı aldı.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Tüm hayvan dostu oluşumlara işbirliği çağrısında bulunan OKE, büyükşehir ve ilçe belediyesiyle irtibata geçilerek, bir barınak oluşturulacağını duyurdu.  OKE yönetimi, Havza’da Pamuk köpeğin başına gelenlerin sahipsiz köpeklerin durumunu ortaya koyduğunu belirterek, Çarşamba’da en kısa sürede bir hayvan barınağı kurulacağını açıkladı. OKE Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

OKE'DEN ''CAN DOSTLARA'' BARINAK

“PAMUK SADECE BİR TANESİ”


“Hiçbir vicdanda yer almayacak bu hareket bizlerin de gönlünde derin bir yara bıraktı. Pamuk basına yansıyan yavru köpeklerden sadece bir tanesi. Ancak biliyoruz ki bunun gibi sahipsiz birçok sokak hayvanı farklı yerlerde farklı şiddetlere maruz kalıyor.  Ayrıca kışın havaların soğuması, yazın ise sıcaklıkların artması nedeniyle yine birçok sokak hayvanı, barınma, beslenme ve su ihtiyaçları nedeniyle muhtaç durumda. Oltan ve Köleoğlu Enerji olarak çevre dostu, çiftçi dostu misyonumuzu, ‘Hayvan Dostu’ misyonumuzla da sürdüreceğiz. Bu her şeyden önce bir insanlık görevi.”

“KAPIMIZ HAYVAN SEVERLERE HER ZAMAN AÇIK”

Pamuk olayını öğrendiklerinde ‘bir hayvansever olarak’ çok etkilendiğini ifade eden Ertuğrul Doğan, can dostlar için yapacakları barınakla ilgili de, “Kuracağımız hayvan barınağı için başta Samsun Valiliği olmak üzere büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Onların uygun buldukları ortak bir alanda barınak çalışmalarını başlatacağız. Bölgede bulunan hayvan severlere ve ilgili derneklere de her zaman kapılarımız açık olacak. Bu konuda çalışma yapan STK’lar ile de her zaman işbirliğine hazırız” diye konuştu.