Kandiliniz mübarek olsun..Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir?

Kandiliniz mübarek olsun..Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir?

Mevlid Kandili 2020 yılında bugün idrak ediliyor. Yılın son kandilini heyecanla bekleyen Müslümanlar, Mevlid Kandili ile ilgili araştırmalarını hızlandırdılar. Mevlid Kandili anlamı ve önemi gündemde yer alıyor.

Mevlid kelimesi sözlükte doğum yeri ve zamanı anlamına gelmektedir. İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılmaktadır. İşte kandil ile ilgili bilgiler

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

MEVLİD KANDİLİ’NDE NE OLDU?


Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.