Samsun Yem Sanayi'ne Konkordato Geçici Mühleti

Samsun Yem Sanayi'ne Konkordato Geçici Mühleti

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, konkordato talebinde bulunulan Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme ayrıca Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne geçici konkordato komiserleri görevlendirdi.

Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Geçici konkordato komiserliği için Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Cemalettin Kola, Trabzon Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Dr. Üyesi Hukukçu Ercan Sarıcaoğlu ve OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Güray ERENER görevlendirildi.

Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne mahkeme tarafından görevlendirilen geçici komiserlerin davacı şirketin ve gerçek kişinin faaliyetlerine nezaret edecekler.

Ayrıca şirketin yönetim organlarının tüm eylem ve incelemelerinin geçerliliği geçici komiser onayına tabii tutulacak.

Diğer yandan konkordato talep eden borçlu şirket ve gerçek kişi alacaklılarınca, kararın ilanından 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddi talep edebilecek.

AKASYAM HABER

İŞTE O İLAN:

"T.C.
SAMSUN ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NDAN
ESAS NO : 2020/713 Esas

Talep eden-borçlu Samsun Ticaret Sicil Müdürlüğünün Tekkeköy-428 sicil nosunda kayıtlı Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato talebinde bulunulmuş olup, mahkememizce talebe ekli belgeler üzerinde şekli olarak yapılan inceleme sonucu İİK.’nun 286. maddesince sayılan belgelerin bulunduğu görülmekle; 15/10/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmiş olup, ayrıca geçici konkordato komiserleri görevlendirilmiştir. Geçici konkordato komiserliğinde Yeminli Mali Müşavir/Bağımsız Denetçi Cemalettin KOLA (T.C.:50095012686, Adres: Selahiye Mah. 100.Yıl Bulvarı No:32/14 İlkadım/ SAMSUN ),Trabzon Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Dr. Üyesi Hukukçu Ercan SARICAOĞLU (T.C.:54613578852, Adres:Söğütlü Mahallesi Atatürk Bulvarı Sönmez Aktaş A Blok No:46 İç Kapı No:22 Akçaabat/TRABZON) ile OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Güray ERENER (T.C.:41038293156, Adres:19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Atakum/SAMSUN) görev yapmaktadır. Duruşmanın 13/01/2021 günü Saat:10:20'da yapılmasına karar verilmiştir. Geçici komiser, davacı şirketin ve gerçek kişinin faaliyetlerine nezaret edecektir. Ayrıca şirketin yönetim organlarının tüm eylem ve incelemelerinin geçerliliği geçici komiser onayına tabii tutulmuştur.Geçici mühlet kararı İİK.’nun 288/1. maddesi gereğince kesin mühlet sonuçlarını doğurmakta olup, kesin mühlet sonuçları ise; İİK.'nun 294. maddesine göre alacaklılar bakımından, İİK.'nun 295 maddesine göre rehinli alacaklılar bakımından, İİK.'nun 296. maddesi gereğince sözleşmeler bakımından, İİK.'nun 297. maddesi gereğince borçlu bakımından ayrı ayrı düzenlenmiştir.
Ayrıca konkordato talep eden-borçlu şirket ve gerçek kişi alacaklılarınca, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddi talep edebileceklerdir."