Samsun'da OGM mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor

Samsun'da OGM mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor

Samsun'da Orman Genel Müdürlüğü 2020 yılı kamu personeli alımı başvurusuna sona geliniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Orman Genel Müdürlüğü, Samsun ve diğer şehirlerde istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 8 Ekim günü yayımlanan ilana başvurular 14 Ekim 2020 'de başladı. Başvurular ise alim sayfası üzerinden alınmaya başlamıştı.

OGM'den yapılan açıklamada başvuruların 21 Ekim 2020'de sona ereceği, ilana başvurusunu yapmayan adayların müracaatını saat 23.59'a kadar yapması gerektiğine yer verildi.

1'İ SAMSUN'A TOPLAMDA 102 PERSONEL ALIMI

OGM 1'i Samsun olmak üzere 102 kamu personeli alımı başvuru şartları şu şekilde:

1. 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. 2018 yılı KPSS (B) grubu Önlisans KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

3. Başvuruda bulunan adayların durumunun; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan: “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması gerekmektedir.

Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

4. Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Samsun'da OGM mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor
Samsun'da OGM mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor
Samsun'da OGM mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor

BAŞVURU

İlana başvurular 21 Ekim 2020 saat 23.59 'a kadar adresi üzerinden alınıyor.

SAMSUN'A 1 KİŞİ ALINACAK

Samsun'da OGM mülakatsız 1 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Alım yapılacak kişide aranan özellikler olarak ise İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları YÖnetimi Önlisans mezunu olması şartı konuldu.