Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı! Altın patlayacak mı?

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı! Altın patlayacak mı?

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman; 'Altında kesinlikle bir düşüş beklemiyoruz' dedi.

Kuyumcular, sürekli değişenaltın fiyatları nedeniyle dükkanlarına astıkları tabelalardaki rakamları sık sık değiştiriyor.

Samsun Kuyumcular Odası BaşkanıSalih Özman altın fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

'ALTIN FİYATLARININ DÜŞMESİNİ HİÇ BEKLEMİYORUZ'

Salih Özman; ''Azerbaycan ve Ermenistan'da ki savaş haricinde çok aşırı bir uluslararası arenada altın fiyatlarını etkileyecek bir etken yok. Dünya için bir kriz ortamı oluşturma imkanı yok gibi. Rusya ile Türkiye karşı karşıya gelmedikten sonra, fiyatlar normal seyrinde devam eder.Korona virüs de altın fiyatlarını etkiliyor tabi ki ama olumsuz ve olumlu aşı haberleri fiyatları sıçtaracak nitelikte değil. Altın fiyatlarının çok yükselmesini beklemiyoruz ancak düşmesini hiç beklemiyoruz. Altın fiyatlarının düşmesi için çok olumlu şeylerin olması lazım. Altındaki yükseliş devam edecek diye düşünüyoruz'' açıklamasında bulundu. 

ALTINA YATIRIM YAPMAK İÇİN UYGUN BİR DÖNEM Mİ?

 Salih Özman; ''Altına her dönemde yatırım yapılabilir. Aşırı sıçrama dönemleri hariç, altın uzun vaadeli her zaman kazandırır. Yükseliş oranı az olsa dahil, yükselmeye devam ediyor. Buna alternatif yatırım araçlarına baktığımız zaman, hele ki küçük yatırımcı için, altına bu fiyatlardan da yatırım yapılır. Geçmiş yıla oranla altından yüzde 60 gibi bir oranda artış var. Her şey normale dönse dahil altındaki düşüşün çok fazla olacağını düşünmüyorum. Korona virüsle ilgili seyir tam tersine döner , dünya güllük gülistanlık olursa, bütün merkez bankaları sıkı para politikası uygulamak zorunda, ekonomilerini düzeltmek için. Bu sıkı para politikasından da altın fiyatları etkilenecektir. Türkiye ekonomisinin tekrar rayına oturabilmesi için, öyle ekonomik tedbirler alınmak zorunda ki, döviz kurlarındaki sıçramanın realize edilmesi gerekir. Çok yükselecek demiyorum ama en azından altın fiyatları düşmeyecek. Altın alanların düşecek diye korkmasına gerek yok. Altın yatırımcısı bugün ki fiyatlardan hiç korkmadan altın alabilir'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ