'Samsun'da film ve dizi çekilmesi turizmi canlandırır'

'Samsun'da film ve dizi çekilmesi turizmi canlandırır'

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı ve TÜROFED yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş; ''Samsun'da çekilen film ve diziler şehrin tanıtımına büyük katkı sağlar'' dedi.

Samsun'unAtakum ilçesinde 'Ölüm Tuzağı' isimli sinema filminin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı ve TÜROFED yönetim kurulu üyesiMurat Toktaş, şehirde gerçekleşen bu tür faaliyetlerin turizme çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.

'ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER OLUYOR'

Murat Toktaş; '' Tutan projeler çekildiği bölgede ciddi bir hareketlilik sağlıyor. Özellikle diziler uzun soluklu gittiği için, örneğin Ordu'da başlayan bir dizi var ve bölgeye ciddi bir hareketlilik sağladığını işletmelerden ve halktan duyduk. Şehir dışından gelenler, film setinin olduğu bölgeleri ve filmde geçen sahnelerde gördükleri yerleri ziyarete gidiyor'' açıklamasında bulundu.

'SAMSUN'A BÜYÜK KATKI SAĞLAR'

Toktaş; ''Dizi ve filmlerin çekildikleri bölgelerde tanıtım ve reklam amaçlı faydası çok oluyor. Örneğin ilk olarak Asmalı Konak ile başlamıştı. Kapadokya bölgesinde ciddi bir reklam, tanıtım ve turizm hareketliliği sağlamıştı. Bunların hepsini de bir arada yaşayabiliyoruz. Özellikle de diziler uzun soluklu olduğu için, tanıtım amaçlı daha etkili oluyor, daha avantajlı oluyor bu durumda. Bölgemizde çekilecek dizi veya filmlerin elimizden geldiği kadar desteklenmesini önemsiyoruz. En iyi reklam, dizilerin şehirde çekilmesi. Samsun'un turizm hareketliliğine ciddi bir şekilde fayda sağlayacağını düşünüyorum ''dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ