Samsun'da yüz yüze eğitim başladı

Samsun'da yüz yüze eğitim başladı

Samsun'da mesleki ve teknik liselerde yüz yüze eğitim başladı.

Samsun’da 2020-2021 eğitim-öğretim yılında meslek liselerinde yüz yüze eğitime başlandı.

Samsun'da yüz yüze eğitim başladı

Samsun’da mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencileri uzun bir aradan sonra okullarına geldiler. Saat 08.30 itibarıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Samsun'da yüz yüze eğitim başladı

Öğretmenler sınıflarda alınacak tedbirlere ilişkin öğrencileri bilgilendirdi. İlk ders zilinin çalmasıyla yüz yüze eğitim başladı.

Samsun'da yüz yüze eğitim başladı


Ders saatleri 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak sürdürülecek eğitimde alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DETAYLARI

>Uygulama eğitiminin tüm ayrıntılarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden yapılandırıldığını duyuran MEB, eğitim kurumlarında Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

> Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı anadolu meslek ve anadolu teknik programı öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim/staj uygulamaları 28 Eylül tarihinden itibaren başlamıştı.

> Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla Samsun ve diğer gönderilen yazı doğrultusunda şimdi de mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencileri, bugünden itibaren tüm sınıf seviyelerinde tüm alan ve dallarda yüz yüze uygulama eğitimlerine başladı.

> Yüz yüze uygulama eğitimlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirler de alındı. Buna göre öğrencilere okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirmeler yapılacak.


> Okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından takibinin yapılarak okulda gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak.