Çiftlik Caddesi'nde esnaf kepenk kapatıyor

Çiftlik Caddesi'nde esnaf kepenk kapatıyor

Samsun'da 2014 yılında trafiğe kapatılan ve kentin en işlek caddelerden birisi olan Çiftlik Caddesi (İstiklal Caddesi), yeniden trafiğe açılmıştı. Trafiğe açılan cadde esnafa çare olmadı ve çok sayıda esnaf kepenk kapattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafındanÇiftlik Caddesi'nin (İstiklal Caddesi) trafiğe açılması konusunda anket çalışması yapılmıştı.

Mülk sahipleri ve esnaf ile yapılan anket çalışmasında caddenin trafiğe açılmasını isteyenlerin oranı yüzde 64, istemeyenlerin oranı ise yüzde 36 çıkmıştı. Anket sonucuna göre çalışma başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, caddeyi araç trafiğine elverişli hale getirdi. Cadde tek yönlü olarak araç trafiğine açıldı ancak, çok sayıda esnaf pandeminin de etkisiyle kepenk kapattı.

ÇİFTLİK CADDESİ ESNAFI KEPENK KAPATIYOR

Samsun'un en işlek caddelerinden biri olan Çiftlik Caddesi'nde boş dükkanların sayısı giderek artıyor. İş yapamayanesnaf çareyi kepenk kapamada buluyor.

Ekonomik gidişat pandemi ile etkisini daha da yakıcı hissettirirken, çok sayıda esnaf da kepenk kapattı. Caddenin trafiğe açılması da esnafa çare olmadı. Çiftlik Caddesi'nde çok sayıda dükkanın kepenk kapattığı, boş dükkanlara ise kiralık yazıları asıldığı görüldü.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ