Samsun'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Samsun'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu istişaresi sonucunda corona virüs önlemleri kapsamında yeni tedbir kararları alındı. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan şehirlerin yanı sıra bazı illerde de açık alanda sigara içmek yasaklandı.Samsun'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Son dönemde ülkemizde corona virüs vaka sayısındaki artış devam ediyor. Aynı şekilde vefat sayısında da sayo 18'lerden 70 seviyelerine ulaştı. Ülke genelinde önlemler devam ederken geçmişte olduğu gibi hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Hem İstanbul Valiliği hem Ankara Valiliği hem de Bakan Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığının altını çizdi.

İŞTE 65 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLAN ŞEHİRLER...

YALOVA, GÜMÜŞHANE, ERZİNCAN, ANTALYA, ÇANKIRI, MARDİN, MUĞLA, ELAZIĞ, BARTIN, KIRIKKALE, AKSARAY, KOCAELİ, KARABÜK, İZMİR, KONYA, ANKARA, BURSA, MANİSA, BOLU, BALIKESİR, KAYSERİ VE SİİRT GİBİ ŞEHİRLERDE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR.

Bu şehirlerde bazı saatlerde 65 yaş üstü kişilerin dışarıya çıkması yasaklandı.

Samsun'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Samsun'da korona virüstedbirleri kapsamında bu hafta sonu harhangi bir yasak veya kısıtlama olduğu belirtilmedi. Vakaların artış durumuna göre şehirlerde caydırıcı tedbirler alınmaya devam ediliyor. 

Yapılan değerlendirmelerde, Ankara'daki salgının yavaşladığı, maske ve mesafe kurallarına daha sıkı uyulmaya başlandığı, sokak ve mekanlardaki kalabalıkların azaldığı, son on günde hastanelerin doluluk oranlarında gerileme görüldüğü ifade ediliyor.
İstanbul ve Marmara bölgesinde ise yükselme eğiliminin devam ettiği, ancak Ankara gibi hızlı çıkış göstermediği ifade edildi.

ORDU, KASTAMONU'DAN SONRA GİRESUN'DA DA SİGARA YASAĞI

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre,Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 22 Eylül'de Vali Enver Ünlü başkanlığında toplandı.

Giresun'daki tüm kamu kurumlarında, mesai başlangıç ve bitişlerinin toplu taşıma ve diğer ulaşım araçlarında yoğunluğa yol açmaması için 08.00-16.30 ve 08.30-17.00 şeklinde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılarak hayata geçirilmesine karar verilen toplantıda, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların, çarşı, pazar yeri, AVM, sosyal mesafenin korunmasında zorluk yaşanan çay ocağı gibi işletmeler ile vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan Gazi, Fatih, Alpaslan caddelerine 07.00-10.00 ile 16.00-19.00 saatlerinde girişlerinin kısıtlanması, Gazi, Fatih ve Alpaslan caddelerinde işletmesi bulunan veya burada çalışan 65 yaş üstü vatandaşların muaf tutulması kararlaştırıldı.