Samsun'da servisçiler devlet babadan yardım bekliyor

Samsun'da servisçiler devlet babadan yardım bekliyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın 'Devlet servisçilere hibe yardımı yapmalıdır' dedi.

Pandemi dolayısıyla servis şoförlerinin mağdur olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın,Samsun Son Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

'SERVİSÇİLER MAĞDUR'

Mart ayından bu tarafa okulların kapalı olduğunu belirtenFevzi Apaydın, "Hazirana kadar bu insanlar çalışmadı. Servisçiler bu konuda büyük ölçüde mağdurlar. Okulların açılması bu insanların yediği darbeyi hafifletmez. Biz bu durumu mektubumuzda devletin ve siyasetin en üst kademelerine kadar yazdık'' açıklamasından bulundu.

'DEVLET SERVİSÇİLERE YARDIM ETMELİ'

Apaydın, ''Belli afetler oluyor, bunlara devlet elini uzatıyor. Devlet her zaman devlettir. Pandemi döneminde bu arkadaşlarımız çalışmadı ancak, yarın çalışacakmış gibi araçlarının kasko bedellerini ödüyorlar, sigortalarını ödüyorlar , trafik sigortalarını ödüyorlar, araçlarını mayene yapıyorlar, kara taşıt vergisini ödüyorlar ve bu insanların bir çoğu kirada ve araçları yeni. Bankalara borçları var. Belki devletin bunlara yapacağı yardım bunların geçmişini telafi etmeyecektir ama bir miktar hibe vermelidir devletimiz bunlara'' şeklinde konuştu.

'HİBE DESTEĞİ YAPILMALIDIR'

ServisçilerinÖTV'lerinin uzatması gerektiğini de belirten Fevzi Apaydın, ''Bir defaya mahsus olmak üzere devletten bir hibe yardımı yapılmalıdır. Biz bu konuyu sayın Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret edip yaplaştık. Devletin asli görevlerinden biri de bu, anayasal bir hak. Devlet esnaf ve sannatkarı korur, ve kollayıcı koruyucu tedbir alır .Devletimiz büyüklüğünü burada göstermeli ve servisçilere birhibe yardımı yapmalıdır'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ