Samsun'da 1 milyon 282 bin TL korona cezası

Samsun'da 1 milyon 282 bin TL korona cezası

Samsun Valisi Zülkif Dağlı koronavirüs denetimleri kapsamında 1 milyon 282 bin 92 TL cezası kesildiğini açıkladı.

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından birçok karar ve tedbir alınarak uygulamaya konuldu.

"DESTEK OLUN"


Koronavirüse karşı yürütülen mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Konulan kurallar ve alınan önlemler ancak halkımızın desteği ve duyarlılığıyla başarıya ulaşabilir. Tüm Samsunluları kurallara uymaya, uymayan kişi, kurum ve kuruluşları Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden ya da 112’yi arayarak bildirmeye ve bu mücadelede destek olmaya davet ediyorum.” dedi.


"EKSİKLİKLERİ BİLDİRİN"


Samsun Valiliği olarak gelen bilgi ve bildirimleri titizlikle incelediklerini ve bildirimleri her gün kamu kurumu yöneticileriyle birlikte değerlendirip gereken önlemleri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda karara dönüştürdüklerini ifade eden Vali Zülkif Dağlı, “Bu sayede ekiplerimiz sahada etkin bir denetim yapma şansına sahip oluyor. Bu sürecin şimdi olduğu gibi güçlü bir şekilde sürdürülmesi için tüm Samsunluların sahada gördükleri eksiklikleri bildirmesi, bu anlamda Valiliğin gözü kulağı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.


5 KONUYA DİKKAT EDİN


“Bu mücadeleyi hep birlikte yöneteceğiz” diyen Vali Zülkif Dağlı, “Özellikle toplu taşımada İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlar bulaş oranının artmaması için büyük önem taşımakta. Günlük işlerinde tramvay ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlarımızdan özellikle 5 konuya dikkat etmelerini istiyoruz. 'Araca binerken ve indikten sonra mutlaka el antiseptiği ya da kolonya ile elinizi temizleyin, araçta seyir esnasında hiçbir yere dokunmayın, yolculuğunuz boyunca maskenizi çıkarmayın, sosyal mesafenizi koruyun, seyahatiniz esnasında telefonla ya da yüz yüze konuşmaktan kaçının, araçlarda kesinlikle yiyecek / içecek tüketmeyin, öksürük, kas ağrısı gibi belirtileriniz varsa toplu taşıma araçlarını kullanmayın ve taksilere binmeyin” dedi.


HES UYGULAMASI GÜVENLİK KALKANI


Açıklamasında HES kodu uygulamasına da vurgu yapan Vali Zülkif Dağlı, Hayat Eve Sığar Uygulamasının sadece kamu kuruluşlarına girişte ya da şehirlerarası seyahatlarda kullanılan bir kod olarak değil, herkesin en yakınlarını bile kontrol edip risk durumunu görebileceği bir güvenlik kalkanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini; hastalık durumu hakkında emin olmadığımız kişilerle bir araya geldiğimizde artık ilk yapmamız gereken şeyin HES kodu kontrolü olması gerektiğini belirtti.


"MÜCADELEMİZİN DOZAJI DÜŞMEYECEK"


Samsun Valiliği olarak sahada her zaman vatandaşlarla beraber olduklarını, il merkezi ve ilçelerdeki denetim çalışmalarına katılarak halka uyarılarda bulunduklarını söyleyen Vali Zülkif Dağlı, “İnşallah bu savaşı el birliğiyle vereceğiz, virüs bu savaşı kaybedene kadar da mücadelemizin dozajını düşürmeyeceğiz.” dedi.


EMNİYET DENETİMLERİ


Koronavirüsle mücadele kapsamında Samsuninde 08 Eylül -14 Eylül 2020 tarihlerinde, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında 192 şahsa 51.941 TL, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 1.285 şahsa 1.230.079 TL, toplamda 1.477 şahsa 1.282.020 TL para cezası uygulandı.

JANDARMA DENETİMLERİ

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan denetimlerde ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında 38 şahsa 17.262 TL, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 44 şahsa 55.410 TL, toplamda 82 şahsa 72.672 TL para cezası uygulandı.