Samsun'da yeni yapılacak tesis vatandaşları ayağa kaldırdı!

Samsun'da yeni yapılacak tesis vatandaşları ayağa kaldırdı!

  Samsun'un Kavak ilçesinde yapılacak olan hayvan gübresi kurutma ve arıtma tesisi vatandaşları tedirgin etti.

Samsun'unKavak ilçesinde hayvan gübresi kurutma ve arıtma tesisi yapımı çalışmaları için gelen makineleri gören köy halkı isyan etti.

Mahalle kokudan, haşereden geçilmeyecek. İçme suyuna yağmur sularıyla beraber gübre artıkları da karışacak diyen vatandaşlar durumu protesto etti.

Köy sakinleri tarafından yapılan açıklamada;

''Mahallenin içme suyu sondaj kuyusuna sıfır noktada, yerleşim yerine 60 metre mesafede, iki tarafı dere yatağı, köy mezarlığına komşu, köy pınarına 50 metre mesafede 180 büyükbaş hayvan ahırı ve hayvan gübresi kurutma ve arıtma tesisi yapılmasına Kavak ilçe belediyesi tarafından onay verilmiştir bu durum mahalle sakinlerini galeyana getirme noktasına geldi.

İÇME SUYUNA GÜBRE ATIKLARI KARIŞACAK

Mahalle muhtarı tüm kurumlara bilgilendirmemize rağmen firma işletmeyi kurmak için hafriyat çalışmalarına başlamıştır. Belediyeden verilen ruhsattan Muhtarlığımız ya da mahalle sakinleri bilgi sahibi edilmemiştir tamamen arazi gezilmeden masa üzerinde onay verilmiştir.

Mahalle muhtarı bu ruhsatın kesinlikle yasal yollarla alınamıyacağını belirtmektedir bu mahalleye bir ihanettir bu İşletme faliyete geçtiğinde kesinlikle mahalle kokudan, haşereden ve içme suyuna yağmur sularıyla karışıcak gübre artıklarından nasibini almaması imkansızdır'' denildi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ