Samsun'da yapıldı: Karantinada kalmayanlara elektrik şoku

Samsun'da yapıldı: Karantinada kalmayanlara elektrik şoku

Samsun'da bir vatandaş, karantina kurallarına uymayan kişiler için elektro şoklu kelepçi tasarladı. Samsunlu mucit bu şekilde pozitif vakaları evde tutmayı hedefliyor.

Samsun'da korona testi pozitif veya korona şüphesi olan kişiler evlerde karantina altında tutuluyor.

Bu kurallara bazı vatandaşlar uyarken bazı kişiler test sonuçlarının pozitif olmasına rağmen diğer kişilerle temas kuruyor.


Samsun'da 262 pozitif veya temaslı hastanın evde karantinada bulunamadığı haberini duyan kaşif Mustafa Yiğit, ilginç bir alet geliştirdi. Karantinada kalması gereken hastalar için elektro şok özelliği bulunan kelepçe tasarladı.

ŞİDDET SEVİYESİ HASTALARA BAĞLI

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit yaptığı açıklamada "Samsun'da 262 korona virüslü kişi evden çıkmış. Bu haberi gördükten sonra düşündüm. Bu kişiler için nasıl bir şey yapabilirim. Bu basite alınacak bir durum değildir. Bunun için kurallara uymamız gerekiyor. Her şeyi devletten beklemeyeceğiz. Devlet sana bu tanıyı koyduysa ve 15 gün evde kal diyorsa bu kurala uymak gerekiyor. Telefondaki izleme ile insanların çıkmalarını engelleyemeyiz. Ben bu kelepçeyi daha önce kadın cinayetleri ile ilgilide yapmıştım. Şahsın gidip karşı tarafa zarar vermesini engelliyordu. Şok veriyordu bir adım attığında canını yakmaya başlıyordu. Evden çıkmaması gereken insanların bu şekilde kelepçe ile hem kendini güvenceye alacağız hem dışarıda millete bulaştırmasını engelleyeceğiz. Ölümcül bir şey değil sadece insanın canını yakıyor. Ne kadar ısrarcı olursa kademe kademe şiddeti arttırıyor" dedi.