CEMAL SAFİ'NİN HAYATI

CEMAL SAFİ'NİN HAYATI

Ersin Arar'ın kaleminden... CEMAL SAFİ'NİN HAYATI

15 Ekim 1938 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Cemal Safi’nin babası Mehmet Safi henüz üç yaşındayken ailece Azerbaycan Karabağ’dan Türkiye’ye göç etmişler. Önce Erzurum İspir’e yerleşmişler.

Burada Ermenilerden zulüm görmüşler. O günlerde dedesine Çorum’un Alaca kazasında öğretmenlik görevi vermişler. Ailece oraya yerleşilmiş. Askerlik çağı gelene kadar babası da Çorum’da yaşamış. Babası askerliğini Samsun’da yapmış. Samsun’u çok beğenmiş ve oraya yerleşmiş.

 Samsunlu olan annesi Ayşe Hanım ile burada tanışmış ve yine burada evlenmişlerdir. Cemal Safi, Sakarya İlkokulu’nda eğitimine başladı. Samsun Sanat Okulu’nun Torna Tesviye bölümünü yarıda bırakarak okuldan ayrılmıştır. Cemal Safi bu konuyu şöyle açıklamıştır: “ Okulu bitirdikten sonra Sanat Enstitüsüne başladım. Rahmetlik babam, sanat altın bileziktir oğlum, derdi. Sanat Enstitüsünde edebiyat yok demir, tesviye, torna ve ahşap var. Bir gün bir hocayla kavga ettim. Daha istemiyorum okulu dedim. Okulu bıraktım, ortaokuldan sonra daha okumadım”