Fındık toplama kavgası

Fındık toplama kavgası

Sakarya'da meydana gelen Kürt işçilerine saldırı şeklindeki iddalara valilik açıklama yaptı. Olayın fındık toplama sırası nedeniyle hisse ortakları arasında yaşandığı belirtildi.

Sakarya Kocaali'ye bağlı Selahiye Köyü'nde hisseli bir fındık bahçesinde fındık toplama sırası nedeniyle çıkan kavga Türkiye gündemine oturdu.

SIRA BİZDE

22 Ağustos Cumartesi günü K. K. isimli şahıs yanında fındık işçileriyle fındık toplarken, bahçeye gelen tarlada hisse ortağı olduğu belirtilen H. Ş. , beraberinde R.T.Ş ve E.G ile K.K'den işçileri alıp bahçeden çıkmasını söyledi.

İŞÇİLERİN ÜZERİNE SÜRDÜ

Fındık toplam sırasının kendisinde olduğunu söyleyen K.K tarladan çıkmadı. Sinirlenen H.Ş. yanındaki 2 kişiyle birlikte, K.K. ve tarlada fındık toplayan işçilere saldırmaya başladı. Hızını alamayan H.Ş. kullandığı otomobili K.K ve fındık işçilerinin üzerine sürdü.

SERBEST KALDILAR

Meydana gelen olayda 3 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. K.K daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H. Ş, R.T.Ş ve E.G sorgularının ardından çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

SPEKÜLASYONLARIN ARDINDAN VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Sakarya Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tesbit edilememiştir.

Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye'nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emmniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.