Vali açıkladı! Samsun'da hastaneler doldu mu?

Vali açıkladı! Samsun'da hastaneler doldu mu?

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, sürekli kendilerine sorulan hastanelerdeki doluluk oranıyla ilgili açıklama yaptı.

Samsun'da korona virüsüyle mücadele devam ediyor. Samsun'un sağlık al yapısının güçlü olduğuna dikkat çeken Samsun Valisi Zülkif Dağlı, korona virüs nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranıyla ilgili açıklama yaptı.

HASTANELERİN DOLULUK ORANI

Kendilerine sürekli hastanelerdeki doluluk oranıyla ilgili soru sorulduğunu ifade eden Vali Dağlı, “Samsun’da hastanelerimizde doluluk oranlarında şu an için bir sorun yaşamadığımızı hep açıklıyoruz. Ancak halkımızın bu güçlü alt yapının da bir sınırı olduğunu bilmesi gerekiyor." dedi.

TEDBİRLERE UYALIM

Kurallara uyulması gerektiğine dikkat çeken Vali Dağlı, "Kurallara uymamakta ısrar etmemiz durumunda vaka sayısında artış kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle vaka sayısını artırmamak için lütfen maskemizi takalım, dışarı çıktığımızda sosyal mesafeye dikkat edelim. İzolasyondaysak evimizden dışarı kesinlikle adım atmayalım. Hastanelerimizdeki yoğunluğu azaltabilmek, olası virüs yayılımını engellemek için mecbur kalmadıkça hastanelerimize daha az başvuralım. Sağlık ordumuz, kolluk birimlerimiz ve tüm görevlilerimiz gece – gündüz, hastane, ev, mahalle fark etmeksizin cansiperane bir şekilde çalışıyor. Onlara yardımcı olalım, koronayla hayatlarını ortaya koyarak gösterdikleri mücadeleye destek olalım. Tedbirlere uyalım kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım” şeklinde ifade etti.