Samsun'da fiyatlar düştü sosyal mesafe kalmadı

Samsun'da fiyatlar düştü sosyal mesafe kalmadı

Samsun'da palamut fiyatlarının 4 TL düşmesiyle birlikte balıkçı tezgahlarının önünde vatandaşlar koronavirüs tedbirlerine aldırış etmeden uzun kuyruklar oluşturdu.

1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle balıkçılar sezona hızlı başladı. İlk günden tezgahları palamut süsledi. 2. günde ise mezgit, istavrit ve barbun da tezgahlardaki yerini bolca aldı.

Palamutun fiyatı 12 TL’den 8 TL'ye düştü. Balık fiyatlarının düşmesini fırsat bilen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Koronavirüs nedeniyle uygulanan sosyal mesade balık fiyatlarının düşmesiyle birlikte bir kez daha unutuldu.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüklerini ifade eden balık satıcısı Onur Can Köse, “Dün vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi. Öğleden sonra tezgahtaki tüm balıklar tükendi. Bugün de dünden daha çok ilgi var. Vatandaşlar balık almak için sıra oldular. Palamudun tanesini dün 12 TL’den satmıştık. Bugün ise yaşanan bolluk nedeniyle fiyatı 8 TL’ye düştü. Vatandaşlar en çok palamuda ilgi gösteriyor” dedi.

BU YIL PALAMUT YÜZ GÜLDÜRECEK

Bu sene palamudun bol çıkacağını belirten Kurtça Aydın ise, “2 gündür çok güzel balık satıyoruz. Vatandaşlar balığı özlemiş. Mezgit, barbun, istavritin yanı sıra palamuda büyük ilgi var. Arada kültür balıklarından çipura, levrek, somon ve alabalık da satıyoruz. Bu sene kaptanlarımızdan da aldığımız bilgiye göre palamut çok bol. Bolluk böyle giderse her gün palamudun fiyatı düşer” diye konuştu.

SAMSUN'DA BALIK FİYATLARI

Samsun’da palamudun tanesi 8 TL'den satılırken, mezgit 20, istavrit 15, barbun 20, çipura, somon, levrek ve alabalığın kilosu ise 30 TL’den alıcı buluyor.