Meteoroloji Samsun'u sarı kodla uyardı

Meteoroloji Samsun'u sarı kodla uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu  için sıcak hava uyarısı yayınladı. Sarı kodla yapılan uyarıda; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin dışındaki iller için yarın geçerli olan uyarıda hava sıcaklıkların 8 dereceye kadar yükseleceği belirtilerek 11:00 ile 16:00 saatleri arasına dikkat çekildi.

Meteoroloij Genel Müdürlüğü (MGM) sarı kodlu uyarı verdi.

MGM'nin uyarı sistemine göreSinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin dışındaki iller için yarın geçerli olan uyarıda hava sıcaklıkların yükseleceği belirtildi.

Verilere göre hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak Karadeniz'e kıyı illerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

8 DERECEYE KADAR ARTACAK

Hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak Karadeniz'e kıyı illerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAK ÇARPMASI UYARISI

Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiği duyuruldu.

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarı için yaptığı açıklamada "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.