Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi değer katacak

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi değer katacak

Resmi Gazetede dün yayımlanan karara göre Samsun Üniversitesi'nde tıp fakültesi kuruldu. Sağlık Kenti Samsun'a katma değer katacak olan Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi bazı grupların ise eleştiri yağmuruna tutuldu.

Resmi Gazetede dün yayımlanan karara göre Samsun Üniversitesi’nde tıp fakültesi kuruldu. Samsun'da olumlu karşılanan kararın ardından Bir Gün Gazetesi ve bazı gazeteler kararı eleştiri yağmuruna tuttu.

SAĞLIK KENTİ SAMSUN

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Yaptığımız istişareler neticesinde kurulacak yeni bir tıp fakültesinin oldukça güçlü bir potansiyele sahip OMÜ Tıp Fakültesi ile birlikte Samsun şehrine ve ülkemize büyük katkılar yapacağına kanaat getirdik. Daha sonra bu kanaatimizi Samsun Üniversitemizin kurulmasında ve sonraki süreçlerinde çok büyük emekleri olan şehrimizin değerli milletvekillerine sunduk. Hepsi birlikte bunun şehrin gelişmesi için son derece yararlı olacağını ifade ederek süreci takip etme işini önceki dönem Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a havale ettiler. Üniversite tarafı olarak bizler Tıp Fakültesi açma dosyasını hazırlayıp Yükseköğretim Kuruluna sunarken, öte yandan başta Ahmet Demircan vekilimiz olmak üzere tüm vekillerimiz süreci takip ederek süreçten Sayın Cumhurbaşkanımızı da haberdar ettiler. İki hafta önce Yükseköğretim Kurulundan geçen tıp fakültesi açma kararı bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Resmî Gazete'de yayımlanarak Samsun şehrinin ikinci tıp fakültesi artık resmen hayata geçmiş oldu”