Samsun'da camilerden korona uyarısı

Samsun'da camilerden korona uyarısı

Samsun'un 3 ilçesinde artış gösteren korona vakalarına karşın riskli mahallelerde camilerden duyuru yapılarak maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda vatandaşın daha dikkatli olması konusunda ikazlar yapıldı.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de artan korona vaka sayıları dikkat çekerken Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Samsun’da riskli 3 ilçeyi açıkladı. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Samsun’daki korona vakaların bugüne kadar ki genel dağılımı ve vaka artış hızı hakkında bilgi verildi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, il genelinde şimdiye kadar görülen vakaların 54’ünün Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde gerçekleştiğini, özellikle son dönemlerde vaka artış hızı en yüksek iki ilçe olan Çarşamba ve Bafra ilçelerinde yaşayanların şu dönemde çok daha dikkatli olması ve kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün uyarısının ardından riskli bölgelerdeki mahallelerde camilerden vatandaşa dikkatli olmaları konusunda duyurular yapıldı. Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi konusunda yapılan uyarılarda kurallara uymanın yoğun bakımda yatmaktan daha güzel olmadığına dikkat çekildi.