Salıpazarı 'Yaman' Terme 'Ertan' dedi

Salıpazarı 'Yaman' Terme 'Ertan' dedi

AK Parti Salıpazarı ve Terme ilçe kongreleri gerçekleştirildi. Salıpazarı'nda mevcut ilçe başkanı İsmail Yaman yeniden başkan seçilirken Terme'nin yeni ilçe başkanı ise Mümin Osman Ertan oldu.

Samsun’da pandemi süreci nedeniyle ara verilenAK Parti ilçe kongreleri gerçekleştirilmeye devam ediyor. Dün yapılan Atakum İlçe Kongresi sonrası bugün de Salıpazarı ve Terme ilçe kongreleri tamamlandı.

SALIPAZARI “İSMAİL YAMAN’LA DEVAM” DEDİ

Salıpazarı’nda mevcut ilçe başkanıİsmail Yaman’ın tek aday olarak girdiği ve pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşen kongrede; selamlama ve protokol konuşmalarının ardından gerçekleşen seçimde, Başkan İsmail Yaman kullanılan tüm oyları alarak yeniden ilçe başkanı oldu. İsmail Yaman’ın yeni dönem listesi şu şekilde:

ASIL LİSTE:

İSMAİL YAMAN
ÖMER MİNUZ
SEZGİN ASLAN
TURAN YÜKSEL
REŞAT SAĞLAM
HÜSEYİN ASLAN
NİHAT DOĞAN
VEYSEL İNAN
HACER ŞAHİN
HASAN ÇELİK
ELİF SEMİZ
TARIK SOMUNCU
HÜLYA AKBULUT
MEHMET AYDIN
AYŞE ÇELEBİ

YEDEK LİSTE:

MÜCAHİT AKGÜL
MUZAFFER YÜKSEL
ADEM DÜZ
HAKAN KESKİN
RAMAZAN ZENGİN
HAVA KORKMAZ
YUNUS TORUN
GÜLCİHAN BÜLBÜL

YENİ BAŞKAN: MÜMİN OSMAN ERTAN

Terme’de AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçe başkan adayı olarak belirlenen ve yine tek aday olarak seçime girenMümin Osman Ertan da kullanılan tüm oyları alarak yeni ilçe başkanı oldu.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen kongre; Terme Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi ve geçmiş dönem Terme Kadın Kolları Başkanı Nebile Buzdan’ın vefatı sebebiyle sakin bir ortamda gerçekleşti. Selamlama konuşmaları ile başlayan kongre; Başkan Adayı Mümin Osman Ertan’ın kullanılan tüm oyları kazandığı seçim sonrası tamamlanmış oldu. Kongre sonrası oluşan yeni yönetim listesi şu şekilde gerçekleşti:

ASIL LİSTE:

FİKRET OY
İSA BAŞ
SÜLEYMAN KARAPIÇAK
MUSTAFA ÇELEBİ
İBRAHİM ÖZKAY
HURİYE AK
HAVA GÜLER
SEMA ÖZDEMİR
YAŞAR AKÇAY
BURHAN SEKMEN
ABDULLAH AYAN
EMRE KIZIL
FERDİ YAZICI
EMİNE DURUCU
GÜRKAN AKÇAY
BAHADIR ÖMER POLATCAN
ELİF ÇOŞKUN
MUSTAFA KESKİN
SİNEM REYHAN

YEDEK LİSTE:

EDİP YEŞİLDAĞ
BÜLENT GÜN
AYŞE KARA
CENGİZ BEYTEKİN
TURAN ŞERBETÇİ
HÜSEYİN AYDIN
ADNAN VAR
MELEK TURGUT ŞENTEPE
ENİSE KAYA
AYKUT KURT

TEDBİRLER ÖNE ÇIKTI

Gerçekleşen kongrelere; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; Trabzon Milletvekili ve İl Koordinatörü Dr. Adnan Günnar, Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, Cumhur İttifakı MHP ilçe başkanları ve yönetimleri, diğer siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, geçmiş dönemde her iki ilçe teşkilatında görev yapan çok sayıda teşkilat mensubu ve delegeler katıldı.

Dün ve bugün yapılan kongrelere pandemi gündemine rağmen yoğun katılım sağlandı. Tedbirlerin öne çıktığı kongrelerde katılımcılara; sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet sık sık hatırlatıldı.

KONGRELER DEVAM EDECEK

Pandemi süreci öncesinde Canik ve Havza ilçe kongrelerini gerçekleştiren AK Parti Samsun Teşkilatı, dün ve bugün gerçekleştirdiği Atakum, Salıpazarı ve Terme kongreleri ile birlikte 5 ilçe kongresini tamamlamış oldu. İlçe kongrelerinin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.