AK Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan Uzunlar Açıklaması

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan Uzunlar Açıklaması

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yayımladı.

Atatürk'e hakaret ettiği için ADD tarafından hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine hapis cezası alan Hasan Uzunlar'ın görevine devam etmesiyle kamuoyunda oluşan yoğun tepki nedeniyleAK Parti tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

İl Başkanı Ersan Aksu konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında; sosyal medya paylaşımları nedeniyle, daha önce Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği ve İlkadım Belediyesi Grup Başkanvekilliği görevlerinden alınan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Uzunlar'ın partimizden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti.

 Başkan Aksu şunları kaydetti:

 "Parti üyemiz Hasan Uzunlar, kamuoyunun da malumu olduğu üzere, sosyal medyada gerçekleştirdiği bir takım paylaşımlar sonrası, Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Grup Başkanvekiliği görevlerinden alınmıştı.

 Cumhur İttifakı kurduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi hakkında ve öncesinde Atatürk hakkında, parti kuruluş ilkeleri ve politikalarına aykırı değerlendirmelerinin yer aldığı paylaşımlarla ilgili; İl Yönetim Kurulumuz, Hasan Uzunlar'ın kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar vermiştir."