KARADENİZ RUMELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİNİN ANKARA ZİYARETİ

KARADENİZ RUMELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU HEYETİNİN ANKARA ZİYARETİ

Federasyonun genel sekreteri  Adem Güner ın yapmış olduğu basın açıklamasında ,yogun bir görüşme trafiği tamamlandı. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu üyeside olan fedrasyonumuz orta Karadeniz bölgesinde 5 ilde 22 derneğin birleşmesi ile oluşmuştur.

Güner açıklamalarına:Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu kardef Başkanı Salih Meriç ,genel sekreter Adem Güner, Başkan Yardımcısı Ahmet Biltekin ve üst kurul delegesi Turan özön  den oluşan heyet Türk Tarih Kurumu ,Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kosova Büyükelçiliği, TİKA ,Dışişleri Bakanlığı ve yurtdışı Türkleri Başkanlığı ile yaptığı temaslarda mübadelenin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığı projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu samimi görüşmeler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti devletimizin hizmetinde stk'ların aldı rollerin yadsınamaz olduğu bütün görüşmelerde dile getirildi hazırlanan projeler hakkında genel sekreter Adem Güner ilerleyen günlerde kısım kısım açıklamalar yapılacağını söyledi Karadeniz'deki tüm Balkan ve mübadil dernekleri ile sıcak temaslar ve birlikte hareket bilinci ile çok daha güzel projelere imza atmak için çalışıldığını söyledi.

Türk Tarih Kurumu başkanlığına yeni atanan Prof. Dr. Birol ÇETİN beyi ziyaret ederek yeni görevlerinde başarı dileklerimiz sunulmuştur. Karadeniz bölgesinde ve Balkanlarda yapmayı planladıkları kongre,sempozyum ve spesifik olarak seçilen konulardaki çalışmalarımız arz edildi.

Ülkemizin üzerinde baskı unsuru olarak kurulmaya çalışılan Pontus meselesinin yurt içi ve dışından katılımcılar ile Samsunda lansmanı yapıldıktan sonra Amasya da akademik kongrenin yapılması öngörülmektedir.

 

Diğer görüşmelerle ilgili önemli gelişmeler hayata geçirildikçe Güner tarafından basın açıklamaları yapılacaktır.