Samsun'da gelinine tecavüz ettiği iddia edilen kayınpeder yargılanacak

Samsun'da gelinine tecavüz ettiği iddia edilen kayınpeder yargılanacak

Samsun'da gelinine 4 kez tecavüz ettiği ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan kayınpeder N.A. hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kayınpeder Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Samsun’un Asarcık ilçesi Kılavuzlu Mahallesi’nde yaşayan dört kız çocuğu annesi Sündüs A., kendisine dört kez tecavüz ettiği gerekçesiyle kayınpederi N.A.’dan şikayetçi oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianameyi tamamlaması üzerine Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kayınpeder yargılanmaya başlıyor.

 KAYINPEDERİ GELİNİNE DEFALARCA TECAVÜZ ETTİĞİ İDDİASI

Olay, Asarcık ilçesi Kılavuzlu Mahallesi’nde 2019 yılının ağustos ve aralık ayları arasında meydana geldi. İddiaya göre; 4 kız çocuk annesi Sündüs A., kayınpederi N.A. tarafından dört defa tecavüze uğradı. Yaşananlar üzerine eşi ile boşanma aşamasına gelen Sündüs A., bu süreçte inşaat işçisi eşi R.A.’nın Moldova’da bir kadınla birlikte olarak çocuk sahibi olduğunu öğrendiğini de ileri sürerek kayınpederden şikayetçi oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış olduğu soruşturma neticesinde hazırladığı 2020/507 Nolu iddianameyle kayıpeder N.A.'nın cezalandırmasını talep etti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameyi kabul eden Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmanın 3 Aralık 2020 tarihinde görülmesine karar verdi.

İddia edilen tecavüz olayı tecavüze uğradığını öne süren Sündüs A. tarafından basına şu şekilde yansımıştı:

Olay, Asarcık ilçesi Kılavuzlu Mahallesi’nde 2019 yılının ağustos ve aralık ayları arasında meydana geldi. İddiaya göre; 4 kız çocuk annesi Sündüs A., kayınpederi N.A. tarafından dört defa tecavüze uğradı. Yaşananlar üzerine eşi ile boşanma aşamasına gelen Sündüs A., bu süreçte inşaat işçisi eşi R.A.’nın Moldova’da bir kadınla birlikte olarak çocuk sahibi olduğunu öğrendiğini de söyledi.

KAYINPEDER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Kayınpederince evden kovulduğunu, babaevine zorla gönderildiğini ve çocuklarının kendisine gösterilmediğini iddia eden Sündüs A., kayınpederi N.A. hakkında Kavak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Sündüs A., dört defa nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla hürriyetten alıkoyma, silahlı tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa, hakaret suçlarına maruz kaldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

‘BENİ 4 ÇOCUĞUMDAN AYIRDILAR’


Kayınpederinin kendisini defalarca taciz ve tecavüz ettiğini söyleyen Sündüs A., “Eşimle birbirimizi severek evlendik. Kayınpederim bana defalarca tacizde bulundu ve defalarca tecavüz etti. İleride çocuklarım büyür ve bir iş sahibi olurlar diye Samsun’a taşındım ama kayınpederim bizi yine rahat bırakmadı. Samsun’a ‘çocukları özlediğini’ söyleyerek geldi ve beni burada da taciz etti. Öncesinde hayatımız çok güzeldi ama her şey bozuldu. Ben 15 senelik gelinim. Tarlada çalıştım, ormanda çalıştım. Dört tane çocuk büyüttüm. Beni köle gibi çalıştırdılar ondan sonra ben mağdur duruma düştüm. Beni dört çocuğumdan ayırdılar. Ben de dava açtım” diye konuştu.

‘EŞİMİN MOLDOVA’DA ÇOCUĞU OLDUĞUNU ÖĞRENDİM’


Sündüs A., “Eşim yurt dışlarına gitti, başka bayanlarla ilişkiye girdi. Ben yine çocuklarımın babası olduğu için kendisini affettim. Moldova’da çalışırken bir bayan bana mesaj yazdı; eşimin boşandığını ve bir kızı olduğunu söyledi. Ben ‘eşiyim’ dediğimde ‘ben hamileyim’ dedi. Ben bu haldeyken eşimi affetmiş bir kadınım. Ben yine de ‘çocuklarım babasız kalmasın’ diye affettim ancak kendisi beni maddi ve manevi olarak mağdur bıraktı. Asarcık’ta kime sorarsanız sorun herkes bilir” şeklinde konuştu. Sündüs A., eşi R.A. hakkında da boşanma, velayet, maddi ve manevi tazminat, nafaka istemiyle dava açtı.

‘DEVLETİMİZE BİR KADIN OLARAK SESLENİYORUM’


“Devletimize bir kadın olarak sesleniyorum, yardım istiyorum” diyen Sündüs A., şöyle devam etti: “Ben sadece çocuklarım için yaşadım ve onlar için bu yaşadıklarıma boyun büktüm. Beni evden atmasalardı bu yaşananlara katlanmaya devam edecektim ancak çocuklarımdan ayrı kalmaya dayanamıyorum. Devletimize sığınmak istiyorum, yardım istiyorum. 4 kızımı alıp da nasıl bakabilirim? Bana bir el uzatılsın, iş bulunsun. Ben çalışırım. 15 sene tarlada ormanda çalışan bir kadınım. Ben ne iş olursa olsun yaparım. Bu zamana kadar çocuklarım için yaşadım ve çalıştım, bundan sonra da böyle yaparım.”