Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de yeni sezon 21 takımla oynanacak

Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de yeni sezon 21 takımla oynanacak

TFF'nin aldığı son dakika kararına göre Süper Lig'de küme düşme bu sezon için kaldırıldı. Yabancı sınırlaması ise 1 yıl ertelenecek.

Spor Bakanı Kasapoğlu ve TFF Başkanı Özdemir'in açıklamaları
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Riva'daki toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlu, "Federasyonumuzun ev sahipliğinde verimli ve bereketli geçen bu toplantıda alınan kararlarda bu sürecin sadece Süper Lig'i değil amatör liglere kadar tüm paydaşlarımızın, sadece bugününü değil yarınlarını kurtarmaya, yarınlarına yönelik vizyonu geliştirmeye ve yarınların Türkiye'sinde sporun, futbolun ve diğer branşların iddiasını ortaya koyma adına önemli birtakım kararları da federasyonumuz almış oldu" dedi.

BAKAN KASAPOĞLU: "VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF'nin Riva'da bulunan tesislerinde verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Bugün Riva'da federasyonumuzun merkezinde önemli bir takım istişarelerimizi, düşüncelerimizi gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde hemen hemen hazırlıklarını tamamladığımız dünyanın en gelişmiş spor eğitim merkezlerinden birini burada açacağız. Gerek olimpik gerek paralimpik alanda hizmet verecek tesisimizde inşallah çok güzel iş birliklerini bugüne kadar olduğu gibi hem futbolumuzla hem diğer branşlarımız sağlayacağız. Federasyonlarımız olsun spor camiasının diğer paydaşları olsun iş birliğini hem görüş noktasındaki projeleri çok ama çok önemsiyoruz. Bu çerçevede gerek salgın sürecinde gerek öncesinde gerek sonrasında bu anlamdaki iş birliklerimiz daha da güçlenerek devam edecek. Bir ve beraber olduğumuz sürece ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun, amacımız ülkemizin, Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şeyin olmayacağını ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz önemli bir süreci dünya olarak yaşıyoruz. Ülkemizin bu salgın süresinde başarı ve performansı hakikaten çok ama çok ileride. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyulan bu yönetim performansı, bu süreç tüm gelişmiş ülkelere model olacak nitelikte. Pek çok alanda da hakikaten başarını, liderliğini öncülüğünü ispat ediyor. Bu sürecin etkilediği en önemli konulardan birisi spor. Gerek ulusal gerekse uluslararası anlamda müsabakaların ertelenmesi, olimpiyatların ertelenmesi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ertelenmesi gibi pek çok durumla karşı karşıya kaldık. Bu süreçte liglerin ertelenmesi söz konusu oldu. Federasyonumuzun, yönetiminin, ilgili kulüplerimizin, tüm paydaşlarımızın iş birliği sayesinde de bu süreci bitirme noktasına geldik. Ben bu bağlamda gayret gösteren, fedakarlık ortaya koyan ve bunu güzel bir şekilde sonuçlandıran başta federasyonumuzu, yönetiminin ve emeği olan herkesi gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.